NASA Astronotu Alarm Veriyor Dünya’yı Tehdit Eden Asteroitlere Karşı Kalkan İhtiyacı

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski bir NASA astronotu, Dünya’yı tehdit eden asteroitlere karşı korunmak için Dünya’nın etrafında bir koruma kalkanı oluşturmanın önemine dikkat çekiyor.

Uzay araştırmaları ve keşifler hız kazandıkça, bilim insanları Dünya’yı tehdit eden potansiyel asteroit çarpışmalarının ciddiyetini vurguluyorlar. Bu konuda uyarılarda bulunan isimlerden biri de eski NASA astronotu Rusty Schweickart.

Haziran 2023’teki bir TEDx konuşmasında Schweickart, Güneş Sistemi’nde dolaşan asteroitlerin tehlikesine karşı Dünya’nın etrafında bir koruma betfokus kalkanına ihtiyaç olduğunu belirtti. Rusty Schweickart, nesnelerin Jüpiter tarafından Güneş Sistemi’ne çekildiğini ve Güneş etrafında yörüngelere girdiğini açıkladı.

Eski Apollo 9 astronotu, “Bu, varoluşsal bir tehdit. Giderek daha fazla asteroit keşfediyoruz” dedi. Ayrıca, bazı asteroitlerin Güneş Sistemi’ne girdiğinde Dünya ile çarpışma riski taşıdığını ve bazılarının Dünya’nın yörüngesini kestiğini ekledi. Schweickart, “Güneş Sistemi’ni yeniden yapılandırarak, bu tür varoluşsal tehditleri ortadan kaldıracak teknolojiye sahibiz” dedi.

Ancak eski astronot, herhangi bir çarpışma olayını önceden tahmin edebilme yeteneğine sahip olduklarını, ancak bu tür bir durumla başa çıkmak için küresel düzeyde evrensel bir anlaşma gerektiğine inanıyor.

Schweickart, bu nedenle kâr amacı gütmeyen B612 Vakfı’nın kurucu ortağı olarak küresel bir asteroit savunma kalkanı oluşturma çağrısında bulunuyor. Dr. Edward Lu gibi diğer astronot arkadaşları ve gökbilimcilerle birlikte, hükümetleri potansiyel bir tehdidi betfokus giriş önlemek için işbirliği yapmaya teşvik ediyorlar.

Asteroit çarpışmalarının potansiyel etkilerini ele almak ve Dünya’yı korumak için uluslararası düzeyde bir çaba gerektiğini vurgulayan Schweickart, bu konuda siyasi liderlerin bir araya gelmelerinin zor olduğunu kabul ediyor. Ancak Dünya’nın geleceği için bu tür bir kalkanın oluşturulması önem arz ediyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver