NASA’nın Duyurusu: Uzaydan Düşen Dev Akü Parçası Almanya’da Endişe Yaratıyor

image_65eb0ea9a40c4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA’nın Açıklaması

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2.6 ton ağırlığındaki dev akü parçasının bugün Dünya’ya düşeceğini duyurdu. 3 yıl önce Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan kopan bu akü parçasının yıllardır uzayda dolaştığı ve sonunda Dünya’ya iniş yapacağı bildirildi.

Almanya’da Endişe

Almanya’da Bild gazetesi‘nin haberine göre, akünün çok sayıda parçaya ayrıldığı ve bu parçaların Almanya’ya düşeceği belirtildi. Yerel saatle 16.47’de düşüşün gerçekleşmesi beklenirken Alman yetkililer, uzaydan gelen parçalara dokunulmaması konusunda uyarıda bulundu.

Uyarı ve Riskler

Alman Havacılık Merkezi Sözcüsü Andreas Schütz, akünün 35 kilometrelik bir alana düşebileceğini ve Ruhr ile Cottbus bölgelerinde yaşayanların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Uzaydan gelen parçacıkların insanlara düşme ve yaralama riski ise yüzde 0.13 olarak açıklandı.

Alman yetkililer, eğer uzaydan gelen parçalarla karşılaşılırsa dokunulmaması ve hemen yetkililere haber verilmesi gerektiğini vurguladı. Bild gazetesi ise bu riskin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bu Yazıya Tepki Ver