NASA’nın Psyche Görevi Gecikti Yeni Fırlatma Tarihi Belli Oldu

Screenshot_16
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA, Mars ve Jüpiter arasındaki devasa Psyche asteroitini incelemek üzere tasarladığı 1,2 milyar dolarlık projeyi bir hafta ertelediğini duyurdu. Önceden 5 Ekim’de fırlatılması beklenen Psyche görevi, şimdi 12 Ekim’de gerçekleştirilecek. Bu değişikliğin nedeni olarak, NASA ekibinin Psyche uzay aracındaki nitrojen soğuk gaz iticilerinin kontrol parametrelerini doğrulama ihtiyacı gösterildi.

Bu önemli görevde SpaceX’in Falcon Heavy roketi kullanılacak. Falcon Heavy, şu an aktif olarak kullanılan roketler içerisinde NASA’nın Uzay Fırlatma Sisteminden sonraki en güçlü roket olma özelliğini taşıyor. İlginç bir detay olarak, bu roketin ilk NASA görevi de olacak.

Eğer her şey planlandığı gibi ilerlerse, 2029 yılında Psyche adlı 280 kilometre genişliğindeki asteroide ulaşılacak. Uzay bilimcileri, bu devasa asteroidin yüzde 82.5 metal içerdiğini ve bunun yanı sıra nikel ile altın da barındırdığını belirtiyor. Bu metal zengini asteroidin ekonomik değerinin 10 bin katrilyon olduğu tahmin ediliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver