Neden liposuction ihtiyacımız var? Bölgesel yağların tek ve kalıcı silahı ile yağ hücrelerini hayatınızdan kazıyoruz…

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

Yıllar önce, liposuction ilk duyulduğunda, yalnızca güzelliğe bu kadar düşkün olan çılgınların cüret edebileceği düşünülüyordu. Ama şimdi hepimizin hayatında.

Bu günlerde liposuction, estetik cerrahide en sık uygulanan işlemlerden biri haline geldi. Vücudun belirli bölgelerinde biriken yağların olduğu bir yağ aldırma işlemidir.

Liposuction, küçük bir delikten girebilen ince bir kanül yardımıyla yağı alır.

Lipektomi, lipoplasti gibi terimler de liposuction ile aynı anlama gelir.

Genetik mirasımız olan vücut özelliklerimiz bazen arzu ettiğimiz vücut şeklinden oldukça farklı olabilir.

Öyle ki yıllarca düzenli olarak diyet yapıp egzersiz yapabiliyorsunuz ve bu istenmeyen yağ birikimlerinden kurtulamıyorsunuz. Fazla kilolu olmasanız bile, vücudunuzun orantısız kısımları olabiliyor. Bu gibi durumlarda aradığınız çözüm liposuction’dır.

Öncelikle liposuction’ın bir kilo verme işlemi olmadığını unutmayın. Sadece vücut şekillendirme için kullanılan kozmetik bir işlemdir.

Liposuction için ilk gereklilik kişinin genel sağlık koşullarının iyi olmasıdır. Temiz tıbbi geçmiş, kalp hastalığı gibi sistemik hastalığı olmayan iyi tıbbi durumlara sahip olmak çok önemlidir.

Tombul veya obez olmayan ancak vücudunun belirli bölgelerinde yağ birikimi olanlar liposuction için uygun adaylardır. Liposuction, bu tür fazlalıkların giderilmesi için ideal bir çözümdür. Çünkü prosedür vücut hatlarının yeniden şekillenmesine ve düzeltilmesine yardımcı olur.

Liposuction için İdeal aday kimdir?

  • Normal kiloya sahip olanlar veya normalden biraz fazla kilolu olanlar
  • Vücudun belirli bölgelerinde diğer bölgelere göre daha fazla yağ birikimi olan hastalar fayda görürler.

Liposuction ameliyatında neyi hedefliyoruz?

Amaç, orantılı bir vücut kontürü elde etmek ve cerrahi iz bırakmadan daha çekici bir şekil vermek olarak sizi mutlu etmeyi hedefliyoruz. Böylece yağ birikintilerinin giderilmesi vücut imajınızı iyileştirecek ve özgüveninizi geri kazandıracaktır.

Bazı hastalar daha önce başarısız bir liposuction ameliyatı geçirdikleri için çözüm ararlar. Bana danışan hastaların en sık şikayetleri cilt yüzeyindeki düzensizlikler veya eksik düzeltmelerdir. Bazen düzeltici ameliyatları, birincil ameliyattan daha fazla zorluk çıkarır. Bu nedenle ilk liposuction ameliyatınız çok önemlidir. Amaç, tek seferde en iyi sonucu elde etmektir. Bunun için Vaser Hi-Def uygulaması da tercih edilebilir. Vaser Hi Def vücuda aynı zamanda kaslı görünüm oluşturmayı sağlar. Vaser Hi Def fiyatları için yazıya devam edin…

Liposuction hangi bölgelerdeki yağları azaltabilir?

Liposuction vücutta fazla yağ dokusunun biriktiği her yerde mevcuttur. Çoğunlukla uygulanan bölgeler şunlardır:

  • Gıdı (çift çene)
  • Gövde: Sırt, kalça, göğüs, göbek, bel, pubis
  • Ekstremiteler: Üst kollar, uyluklar ve iç dizler

Kalıcı yağlar her türlü diyet ve egzersize rağmen yanmaz.

Özellikle kadınlarda kalça, uyluk, karın ve bel bölgelerinde yağ dokusu daha yerleşik birikir. Erkeklerde ise yağ dokusu en çok göbek, bel ve göğüs bölgesinde birikir.

Liposuctionda amaç bu bölgelerin diğer vücut kısımları ile uyumlu bir görünüme kavuşmasıdır. Vaser Hi Def’in bunu çok daha etkili yarattığını bilmenin yanında liposuction fiyatları ve vaser hi def fiyatları arasında çok büyük mali fark yoktur…

Liposuction için en önemli uygunluk kriterlerinden biri de cilt özellikleridir. Yıllar geçtikçe cilt elastikiyetini kaybeder. Derinin altındaki yağın alınmasından sonra, deri doğal olarak gevşer. Normalde cilt elastikiyetinden dolayı liposuction sonrası cilt küçülür ve tekrar gerginleşir. Bu nedenle cilt yeni konumuna kolayca uyum sağlar. 35 yaşın üzerindeki hastalarda cilt daha genç yaşta olduğu gibi uyum sağlayamayabilir. Çünkü yaşlanma ile cildin elastikiyeti azalır veya kaybolur.

Liposuctionda iyi bir sonuç elde etmek için cildin sıkı ve elastik olması gerekir. Eğer öyleyse, cilt kolayca adapte olur ve küçülür. Cilt gevşekse ve elastikiyet kaybedilmişse germe gibi alternatif yöntem kombinasyonları yararlıdır.

Liposuction inanılmaz derecede iyi sonuçlar ve iyi hasta deneyimi sağlar:

  • teknik uygun olduğunda
  • hasta seçimi doğru olduğunda

Liposuction ile ne kadar yağ alınabilir?

Risksiz güvenlik sınırları dahilinde çıkarılabilir yağ miktarı vücut ağırlığınızın % 5-6’sıdır. Yani 70 kg ağırlığındaysanız 4 litreye kadar yağ aldırmanın güvenlik limiti dahilinde çıkarılabilir.

Çıkarılan yağ miktarı güvenlik sınırını aşarsa:

  • yağ dokusu metabolizması bozuklukları
  • sıvı-elektrolit dengesizliği
  • kan elementlerinde azalma ile sonuçlanabilir. Hatta fazla miktarda alınan yağlar hayati risk içerebilir.

Liposuction’ı nasıl yapıyoruz?

Hasta güvenliği açısından optimum teknik koşullar şarttır.

Ameliyata başlamadan önce vücudunuzdaki alanları işaretleyip liposuction haritası çizeceğim.

İşlem, yağ alma bölgesinin büyüklüğüne göre sedasyon veya genel anestezi altında yapılacaktır. Sınırlı bir alan için lokal anesteziyi, daha geniş alanlar için genel anesteziyi tercih ediyoruz. Liposuction sınırlı bir alanı kapsadığında ayaktan tedavi prosedürüdür.

Kanülün içeri girmesine yetecek kadar 3-4 mm deri kesiliyor. Derinin derin kıvrımlar ve eklem yüzeyleri gibi yerlerde ve bikini ile kapatılan bölgede kesilmesi izlerin görünmemesini sağlıyoruz.

Cilt yüzeyindeki düzensizliklerden kaçınmak için yağın derin tabakadan alınması anahtar noktadır. Düzeltme kalitesini sağlamak için kalan yağın kalınlığını iki kez kontrol edeceğim. Sonunda birkaç küçük dikişle cilt kesilerini kapatacağız.

Cilt kesileri gizli yerlerde olduğu için kesi izleri fark edilmeyecektir. Kalan küçük izlerde birkaç ay içinde tamamen kaybolacaklar.

Liposuction sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Liposuction Ameliyat Sonrası Talimatları

Tek başına liposuction yaptırırsanız ve geniş bir alanı kapsamıyor ise aynı gün evinize dönebilirsiniz. Hasta güvenliği için, eğer fazla miktarda yağ alınırsa bir gün hastanede yatmak gerekir.

Hemen hemen tüm hastaları Dr.Leyla Arvas’a günlük aktivitelere ne zaman başlayabileceklerini soruyor. Bir şey yapmaya kalkıştığınızda, sadece vücudunuzu dinleyin. Vücudunuz zaten “Devam et” veya “Dur” diyecek. O zaman faaliyetlerinizi kendiniz sınırlayabilirsiniz.

2-3 gün sonra duş alıp günlük işlerinizi kendiniz gerçekleştirebileceksiniz.

Liposuction ameliyatı sonrasında şişlik (ödem) ve morluklar oluşur. İşlem sonrası kaşıntı, gerginlik, sertlik ve büzülme hissi sıktır.

Liposuction yapılan bölgelere ilk hafta baktığınızda hiç yağ dokusu gitmemiş gibi görünüyor. Sanki hiçbir şey değişmemiş gibi. Bu normaldir, endişelenmeyin. Çünkü şişlik (ödem) çıkarılan yağın yerini alır. 15-20 günde şişlik giderek azalır. Gerçek vücut şekliniz haftalar sonra görünmeye başlar.

Şişlik azaldıkça liposuction bölgelerinin eskisi kadar yumuşak olmadığını fark edeceksiniz. Bu, vücut onarım mekanizmasının doğal bir sonucu olarak hücresel yara iyileştirme aktivitesinden kaynaklanır.

Ameliyat sonrası oluşan morluk 5-15 gün içinde kademeli olarak kaybolur.

Derideki kesilerin iyileşmesi sonrası 15 gün sonra yüzebilirsiniz.

Hangi mevsim en iyi zaman?

Yılın herhangi bir zamanında ameliyat yapılabilir. İdeal zaman, kararınıza bağlıdır. Ameliyat sonrası 4 hafta süre ile giyilen korsenin nedeni ile yazın ameliyat çok tercih edilmez. Ancak sadece yaz aylarında  ameliyat için müsait olan hastalarda ameliyat olabilmektedir.

Ameliyat sonrası güneş koruyucu kremler kullanmayı unutmayınız. Güneş ışığı, liposuction bölgesinde hiperpigmentasyona veya renk değişikliğine neden olabilir.

Birkaç hafta içinde vücut şekli oturmasa bile şişlik azalır ve morluk 2 hafta içinde tamamen kaybolur.

Sonuç kalıcı olacak mı? Ya daha sonra kilo alırsam?

Bölgesel yağlanma, diyet ve egzersize rağmen yakamayacağınız inatçı birikimler olarak size meydan okur. Yağ birikintilerinden kurtulmanın tek, kesin ve kalıcı yolu liposuction ameliyatıdır.

Beslenme alışkanlıklarına dikkat etmezseniz sonrasında kilo alabilirsiniz. Hemen hemen tüm hastalarım şu soruyu soruyor: “Liposuction sonrası kilo alırsam ne olur?”. İşte cevap…

Liposuction işlemi yağı kalıcı olarak uzaklaştırır. Çünkü vücuttaki yağ hücreleri çoğalmaz. Vücuttaki yağ hücreleri 10-11 yaşına kadar çoğalır, ardından çoğalma durur. Daha sonra vücut büyüdükçe veya kilo aldıkça yağ hücrelerinin hacmi artar. Bir bölgedeki belirli bir yağ miktarı dışarı çıktığında yağ hücrelerinin sayısı azalır ve sabit kalır. Kalan yağ hücreleri tekrar çoğalmaz. Ancak kilo alırsanız liposuction yapılan bölgeler daha az olmak kaydı ile vücudunuzun diğer bölgeleri daha fazla genişleyecektir.

Liposuction ile beraber vücut şekillendirme vaser hidef yapılabilir mi?

Özellikle fazla kilosu olmayan ve vücut şeklinde kas yapılanmasını görmek isteyen kadın ve erkekler vaser liposuction ve vaser hidef tercih edebilirler. Bu kadınlarda karın bölgesinde iki taraflı kas oluklarının çıkarılamsını, erkeklerde six pack denilen baklava dilimli karın kaslarının görünür hale gelmesini sağlayan bir liposuction ve yağ enjeksiyon prosedürüdür.

Liposuction fiyatları ve vaser hi def fiyatları işlemin yapılacağı bölge sayısına, yapılan hastaneye göre değişkenlik gösterir. Özellikle vaser hidef fiyatları doktorun tecrübesi ile doğru orantılıdır. Liposuction fiyatları ve vaser hidef fiyatlarını öğrenmek için +90 542 464 74 33’nolu teledondan Quartz Kliniği arayın veya www.quarzclinique.com dan randevu talep edin. Ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook  :@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Bu Yazıya Tepki Ver