New York Times’dan bomba iddia: Trump giderayak İran’ın nükleer tesisine saldırmak istedi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York Times gazetesi, başkanlık seçimlerini Demokrat Aday Joe Biden’a karşı kaybeden mevcut ABD Başkanı Donald Trump‘ın geçen hafta İran‘ın Natanz’daki en büyük nükleer tesisine askeri saldırı düzenlenmesi için seçenekleri istediğini öne sürdü.

DANIŞMANLARI VAZGEÇİRDİ

Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in Trump’a böyle bir eylemin daha geniş bir çatışmaya yol açabileceğini söylediği belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi: “Bir dizi kıdemli danışman, Başkanı böylesi askeri bir adımı atmaktan vazgeçirdi.”

“TOPLANTIYI TERK ETTİ”

Haberde ayrıca, askeri harekatın getireceği riskler anlatıldıktan sonra, ‘Trump’ın füze saldırısının masadan kalktığını bildiği için toplantıyı terk ettiği’ da belirtildi. Bu görüşmenin, uluslararası müfettişlerin İran’a sunulan zenginleştirilmiş uranyum miktarında önemli bir artış olduğunu söylemesinin ardından gerçekleştiği ifade edildi. Ancak görüşmeyle ilgili bilgi sahibi bir yetkili, Trump’ın, İran’ın diğer varlıklarına ve müttefiklerine karşı hala harekete geçebileceğini söyledi. Beyaz Saray ise bu konuda herhangi bir yorum yapmadı.

İRAN LİMİTİ AŞMAYA DEVAM EDİYOR

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), geçen hafta Tahran’ın düşük düzeyde zenginleştirilmiş uranyum stokunun nükleer anlaşmada belirlenen seviyenin çok üstünde olduğunu, uranyum zenginleştirme limitini de aşmaya devam ettiğini açıklamıştı.

New York Times'dan bomba iddia: Trump giderayak İran'ın nükleer tesisine saldırmak istediNew York Times'dan bomba iddia: Trump giderayak İran'ın nükleer tesisine saldırmak istedi

Bu Yazıya Tepki Ver