New York’taki Tek Kız Robot Takımı Ödül Kazandı

image_65f1a6bccba4e
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Robot Takımı Techtolia Robotics, Impact Award Kazandı

New York’ta gerçekleşen bölge yarışmasına katılan ve tamamı kız öğrencilerden oluşan Tek Kız Robot Takımı Techtolia Robotics, “Impact Award” isimli ödülü kazandı.

Takım, Dünya Robot Şampiyonasına Katılmaya Hak Kazandı

Jüri, Techtolia Robotics’in rakipleriyle boy ölçüşen tek kız robot takımı olarak öne çıktığını belirterek, “diğer takımların örnek alabileceği bir modeli en iyi temsil etmesi, sezon boyunca zorluklara uygun bir robot inşa etmiş olması” gibi özelliklerinden dolayı ödüle layık görüldü.

Robot Takımı Texas Eyaletinde Dünya Şampiyonasında Yarışacak

Takım, bir ay sonra Texas eyaletinde yapılacak dünya robot şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Techtolia Robotics’in mentörlerinden Emrah Akdeniz, Texas’ta düzenlenecek First Robotics Competition Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edeceklerini ve takıma yönetim ve mentörlerin büyük destek vereceğini vurguladı.

Bakan Göktaş, Robot Ekibini Tebrik Etti

Techtolia Robotics ekibi, New York Başkonsolosluğu’nda Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Şamil Öcal’ı ziyaret etti ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın programına katıldı. Program sonrasında Bakan Göktaş, kız öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekti ve robot ekibini başarılarından dolayı tebrik ederek gurur duyduğunu ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver