Nota Sehpası ve Gitar Standı Önerileri

x5_8868346359vo
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ses sanatının sergilendiği sahnelerde, pek çok notanın ve müziğin olduğu alanlarda kullanılan nota sehpaları, günümüzde birbirinden farklı alanlarda kağıt nota veya müzik sayfalarını rahat bir şekilde okuma pozisyonunda tutmak, rahat şekilde okumak için tasarlanan sehpalardır. Özel olarak tasarlanan bu sehpalar, günümüzde kaide veya raf şeklinde yükseltilebilir biçimde kullanıma uygundur.

 

Kimi zaman profesyonel bir görünümde orkestra şeflerinin kullandığı, kimi zamanlarda solist topluluklarının önünde görülen nota sehpalarının pek çok alanda kullanımı bulunur. Profesyonel ses kategorisinde olmazsa olmaz sehpalardan biri olarak bilinirken, birçok çeşitliliğiyle beraber yaygın şekilde kullanımı hala devam eder.

 

Enstrüman çalan kişilerin önünde ya da şarkı söyleyen kişilerin yine önünde bulunan hem nota hem de şarkı sözlerinin yer aldığı bu nota sehpaları, çok işlevsel haliyle beraber sahnelerde olmazsa olmaz nesnelerden biridir. Tripod sisteminin bulunduğu ayaklarıyla beraber birçok yere konumlandırılabilir ve genelde 3 ayaklı olmasıyla beraber istediğiniz alanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gerek kalmadığında da çok basit şekilde toparlayıp, bir kenara kaldırabiliyorsunuz.

 

Nota Sehpası Nasıl Seçilir?

 

Nota sehpalarının basit bir nota okuma düzeyinden ziyade gelişmiş modelleri de bulunmaktadır. Buna göre klavye kullanan kişilerde ya da benzer nota okuması gereken kişilerde direkt olarak bu ürünlere göz atmakta, konforlu duruşlarıyla beraber kullanabilmektedir. İster kullanışlı olmasına göre seçim yapabilir isterseniz de markaya göre seçimlerinizi yapabilirsiniz. Bu anlamda faydalanacağınız pek çok marka bulunurken, en çok tercih edilen markalar arasında da Ctt veya Lastvoice gibi markalar mevcuttur.

 

Bir yandan kalitesi öbür yandan da tanınırlığıyla beraber tercih edilen Lastvoice nota sehpaları kaliteli ve oldukça uzun ömürlü kullanıma uygun sehpalardır. Sahnelerde en yoğun zamanlarda bile kullanabileceğiniz şekilde tercihlerde bulunabilir, seçimlerinizi hem renk olarak hem de katlanabilir ve portatif şekilde kullanılabilir noktasında seçimler yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

 

Konserlerden tutun da çeşitli müzik sahnelerinin çoğunda bulunacak olan bu nota koyma ürünü olarak sehpa türü, yaygın şekilde kullanımıyla beraber sanatçılara en çok yardımcı olan eşyalardır. Sanatçıların sahnede en iyi şekilde. Notalarını görmesi ve herhangi bir müziğin karışmadan en iyi şekilde de yararlanacakları, notalarının karışmadan en iyi performansı sergilemeleri için notaların önemi büyüktür.

 

Notaların günümüzde kullanım alanları çok geniştir. Çoğu uzaman şarkı sözlerinin, çoğu zamanda da notaların yer aldığı hem enstrüman çalan kişiler için hem de ses sanatçıları için önemli olan bu ürünlerde birbirinden farklı nota sehpalarının türleri ve kullanışlı olmasıyla beraber seçimlerinde yapılabilmektedir. En iyi pozisyonda şarkı sözünü veya notayı görebilmek adına istediğiniz pozisyonda tutacağınız bu nota sehpalarıyla beraber uzun vadede isteklerinize uygun, sahnelerde kullanılabilir ürün olarak bulunacaktır. Bu sayede hem önemli unsur olmasıyla hem de sanatçıların çoğu için en iyi kolaylığı sağlamasıyla beraber olmazsa olmaz ürünlerden biri olarak tanımlanır.

 

Ürünlerin hem fiyatlarına göre hem de çeşitlerine göre özellikli, malzeme yapısı güçlü ve kaliteli pek çok çeşitli ürünler vardır. Artan nota sehpası fiyatları noktasında da Lastvoice markasının nota sehpaları, en uygun fiyatlara en iyi şekilde tercih edeceğiniz niteliktedir. Şef tipi veya standart tipteki bu nota sehpalarıyla beraber sizlerde çok rahat şekilde güvenilir bir seçim yapabilirsiniz.

 

Sahneler İçin Özel Gitar Stantları

 

Gitarların dik biçimde durması ve estetik görünüm kazandırılması açısından önemli olan gitar standı, günümüzde bir tür sehpa çeşitleri arasında yerini alır. Gitar çalan biriyseniz, evinizde, iş yerinizde, sahnede veya benzer alanlarda kılıftan çıkartıp tekrara yerine koymakla uğraşmadan çok daha rahat şekilde gitar stantlarında tutabilir ve stant kullanımıyla beraber akort bozulmasının da önüne geçebilirsiniz. Pek bir yaygın şekilde sahnelerde kullanılan cihat sehpalarının ev ortamında kullanımı da mümkün müzisyenler için sahne ortamında da kullanımı mümkündür.

 

Her markanın kendisine ait özelliğiyle beraber gitar çalmak isteyen kişilere yönelik kolaylık sağladığı stantlarda birbirinden farklı gitar sehpalarına önem verebilirsiniz. Pek çok modellerde kilitleme sistemi olan, bu sayede gitarların hiçbir şekilde düşmesi, devrilmesi veya bu nedenle çizilmesi gibi sorunları yaşamayacağınız modellere beraber siz de doğru bir gitar standı seçimi yapabilirsiniz.

 

Gitar standı alırken fiyatlar kadar markaları da kıyaslayabilirsiniz. 39 TL’den başlayan fiyatlarla beraber 250 TL’lere kadar çıkan modellerde pek çok marka ya ait stant ve türleri bulunur. Lastvoice gitar standları en çok tercih edeceğiniz gitar standı modellerini içeren markadır. Duvara monte edilebilir ya da yerde ayaklı şekilde bu stantlarla beraber gitarınızı çok rahat şekilde konumlandırmış olabilirsiniz. Metal ham maddeden üretilirken, enstrüman çizilmeyen ve özel dizayn edilmiş tasarımıyla beraber emin ellerde sabitli şekilde kalmış olur.

 

Enstrümanların günümüzde pek çok yerde kullanımıyla beraber korunmasının da önemi büyüktür. Gitarların sıradan bir yere yaslandırılması durumunda düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı için bu anlamda en yaygın olarak kullanılan şey stantlar olacaktır. Burada tercih edebileceğiniz birbirinden farklı modellerde gitar stantları bulunur. Marka önerilerine göz atarak doğru bir seçim yapabilir, artı eksi yanlarına göre kıyaslama yaparak da istediğiniz modeli tercih edebilirsiniz.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver