Ocak ayında hangi balıklar tüketilmeli?

Ocak ayında hangi balıklar tüketilmeli?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlar tarafından haftada iki kez yenilmesi gerektiğinin altı çizilen fakat her aya göre tür ve lezzeti değişen balıklardan Ocak ayında hangi balık türünü seçip sofralara taşımak sağlık ve lezzet açısından daha iyi olur? Ocak ayında yemesi en uygun görülen lezzetli olan balık türleri neler? 

OCAK AYINDA HANGİ BALIĞI YEMELİ?

Ocak ayının en lezzetli balıkları uskumru, lüfer, palamut ve istavrittir. Kefal ve hamsi bu ayda tam yağlı duruma gelirler. Çinekop, tekir, kırlangıç ve kofana ocak ayında en bol dönemini yaşar ve en çok avlanan balıklardır. Aynı zamanda midyenin de başlangıç zamanı Ocak ayıdır.

BALIĞIN FAYDALARI NELER?

Omega 3 yağ asitleri, A ve D vitaminlerinin yanında mineraller bakımından da zengin olan balıklar çinko, selenyum ve iyot gibi vücut için gerekli olan mineralleri de barındırmaktadır. Düzenli balık tüketmek diş sağlığına iyi geliyor. Saçların ve tırnakların daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yol açıyor. Beyin ve kalp sağlığını korurken kalp krizini önlüyor. Depresyonda da etkisi olduğu uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

ŞUBAT AYINDA HANGİ BALIK YENİR?

Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Hamsi bu ayda biter. Midye sezonu başlar. Uskumru, lüfer ve palamutun lezzeti düşüşe geçer.

Bu Yazıya Tepki Ver