OKR Metodunun Önemi

Okr metodu son yıllarda ülkemizde faaliyet gösteren büyük şirketlerin uygulamaya başlamış olduğu çok etkili bir yöntemdir. Her bir şirketin bir veya birden fazla hedefi bulunmaktadır.

twiser (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okr metodu son yıllarda ülkemizde faaliyet gösteren büyük şirketlerin uygulamaya başlamış olduğu çok etkili bir yöntemdir. Her bir şirketin bir veya birden fazla hedefi bulunmaktadır. OKR ile edinilen ilk amaç öncelikli olarak şirketin ama amaç ve hedeflerinin net olarak belirlenmesi ve bu hedefleri şeffaflık ilkesi içerisinde tüm çalışanların anlamasının sağlamasıdır. Şirketin hedeflerini anlayan her bir çalışan artık kendi yapmış olduğu işin bu hedefe nasıl bir katkısı olduğunu analiz edebilecek ve buna göre çalışmalarının verimliliğini artıracaktır.

Okr performans yönetimi her bir şirkette farklı departmanların ölçülebilir hedefler geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Şirketin ana amacı ve hedefleri doğrultusunda departmanlar için ölçülebilir hedefler geliştirilmekte ve bu departmanlarda görev alan her bir çalışan kendi hedefine en iyi şekilde odaklanabilmektedir.  Tüm bu süreçler herkes tarafından net olarak gözlemlenebilmektedir. Rakamsal olarak da ölçülebildiği için yapılan değerlendirmelerde eksik kalınan noktalar tespit edilmektedir. Bu tür bir yöntem çok sayıda çalışanı olan şirketlerde her bir çalışanın verimliliğini artırabilmenin en etkin yol olarak görülmektedir.

Twiser Teknoloji Şirketi

Twiser Teknoloji şirketi OKR metodunun uygulanabilirliği konusunda faaliyet göstermektedir. Şirket bünyesinde bu alanda danışmanlık ve eğitim desteği verilmektedir. Okr faydaları hakkında bilgi almak istiyorsanız ve şirketiniz için bu metodun uygulanabilirliğini sorgulamak istiyorsanız Twiser web sayfasına giriş yapabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver