Okula giren hırsız, dıştan görünmemek için emekleyerek üstteki kata çıktı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgiye takriben, Ermenek ilçesi ile ilçeye bağlı Güneyyurt beldesinde yer alan iki okulda hırsızlık olayının yaşanması jandarma ve polis ekiplerini harekete geçirdi.

Okulun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere kadar, gece saat 23.00 sıralarında Seyran Mahallesi’ndeki Anadolu Lisesi önüne gelen hırsızlık şüphelisi, önce okul civarda yaya olarak dolaşarak kimsenin olup olmadığını denetim etti. sonra kararsız, zorlayarak açtığı okulun penceresinden içeriye girdi. Birinci kattaki odaların kapılarının açık olup olmadığını bir bir denetçi hırsızlık şüphelisi, bir ara koridorun duvarında asılı olan ve mektep müdürü ile öğretmenler odasının nerede olduğun belirten panodaki yazıyı okudu. Sessizce hareket eden kişi, dışarıdan fark edilmemek için emekleyerek okulun üst katına çıktı. Bulduğu anahtarlarla açtığı odalardan dizüstü bilgisayarlar ile öğretmenlerin öğrencilerin üstünde yakalayarak muhafaza altına aldığı cep telefonları ve yük cihazlarını bir poşete koyarak okuldan ayrıldı.

POLİS VE JANDARMA IKI TARAFLI ÇALIŞTI

Ermenek İlçe Güvenlik Müdürlüğü ile İlçe Jandarması Komutanlığı ekipleri yaşanan hırsızlı olaylarını çözebilmek iki tarafli hareket etti. İlk olarak ekipler, hırsızlık zanlısının eşkalini ve bindiği aracı saptama edebilmek için okullar ile okulların çevresindeki meslek yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda okullardan hırsızlık yapan kişinin aynı kişi olduğu ve kullandığı aracın plakası saptandı.

YEMEK YEMEK YERKEN YAKALANDI

Ekipler, plakasını tespit ettikleri aracın kameralardan Kazancı beldesine giriş yaptığını belirledi. Bunun üstüne süre kaybetmeden harekete geçen ekipler, beldeye artan bir şekilde, şahsı araştırmaya başladı. Şahsın öğlen yemeği yemek için girdiği lokantada olduğunu öğrenen ekipler, zanlıyı yemek yerken kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen şahsın sahte kimlik taşıdığı ve esas isminin Murat D. (33) olduğu tespit edildi. Hırsızlıktan çok sayıda sabıkası bulunduğu da öğrenilen Murat D.’nin hapishane firarisi olarak da arandığı ortaya çıktı. Şahsın kaldığı evde yapılan aramada ise bir miktar parayla okullardan çaldığı malzemeler ve 10 tane tarihi değeri olduğu düşünülen sikke bulundu.
Ermenek Devlet Hastanesinde afiyet kontrolünden geçirildikten sonradan adliyeye sevk edilen Murat D., tutuklanarak Ermenek Cezaevine kondu.

Bu Yazıya Tepki Ver