Örgütteki son koşul teröristlerin günlüklerinde ortaya çıktı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik güçlerinden aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat (JÖH) unsurlarınca Bingöl’ün Yedisu ilçesi kırsalına operasyon düzenlendi.

Operasyonda İçişleri Bakanlığının “Terörden Arananlar Listesi”nde mavi kategoride aranan sözde Erzurum eyaleti YJA-Star sorumlusu “Mizgin Şevin Sipan” kod adlı Hülya Kül ile “Amargi Serhat” kod adlı Bahar Uçak etkisiz ülkü getirildi.

GÜNLÜKLER ELE GEÇİRİLDİ

Bölgede operasyonlara hız veren JÖH birlikleri, arama-tarama faaliyetinde iki teröristin günlüklerini ele geçirdi.

“SAYILARIMIZ İYİCE AZALDI, UMUTLARIMIZ DA ONLARLA BİRLİKTE ÖLDÜ”

Terörist Hülya Kül, günlüğünde yaşadığı korkuyu, umutsuzluğu ve karamsarlığı ifade etti. Bingöl’e 2017’de geldiklerini gösteren Kül, günlüğüne öbür tarihlerde şunları yazdı:

“Tanıdığımız çoğu arkadaşımız bundan böyle öldü. Sayımız adamakıllı azaldı, umutlarımız da onlarla birlikte öldü. Karamsar ruh halimizi bir türlü atamıyoruz.

Çevremdeki herkes öldü. Bütün işleri kendim yapmaya çalışıyorum. Bundan dolayı da fazla yoruluyorum.

Operasyonlar sebebiyle çok az dost hayatta kaldı. Kalanlar ise hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Tek yaptığımız operasyonlardan ve hava keşfinden korunmaya kastetmek.

Güvenlik güçleri her fırsatı operasyona dönüştürmeye çalışıyor. Hem karadan hem de havadan fazla pozitif işlem var. Sıkışıp kaldık.

Operasyonlardan kurtulan dost da olmadığı için nasıl öldüklerini de anlayamıyoruz. Zaten patlama seslerini uzaktan duyuyoruz. Telsizden de sesleri çıkmaz oldu.

22 yıldır örgütteyim, umudumu kaybetmemeye çalışıyorum lakin hiç bu dek umutsuzluğa kapılmadım.”

“BERABER YOL ÇIKTIĞIMIZ ARKADAŞLARIN TAMAMI İKİ YIL İÇİNDE ÖLDÜ”

Terörist Bahar Uçak da günlüğüne 2017’de Irak’tan 5 arkadaşıyla Bingöl’e varmak için yola çıktıklarını yazdı. Köylere girmeden etrafından dolaştıklarını çünkü halkın kendisini ihbar ettiğini kaydeden Uçak, günlüğünde şu ifadeleri kullandı:

“Beraber yola çıktığımız arkadaşların tamamı iki sene içinde öldü.

Benzer gruptaki arkadaşım ‘Mordem Kanireş’ kod adlı Erhan Gülümseyen ile aramızdaki ilişkinin açığa çıkması nedeniyle Erhan Gülümseyen intihar etti.

Jandarmanın operasyonları nedeniyle hareket edemez ülkü geldik. Kimselerle görüşemiyoruz, güvenecek kimse de kalmadı.”

Kaynak: AA

Bu Yazıya Tepki Ver