Oruç Tutmanın İltihaplanma Üzerindeki Etkisi Araştırıldı

image_65d1e4f2c0817
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İltihaplanmanın Vücuttaki Rolü

Bağışıklık sistemi, vücudumuzu iltihaplandığında kimyasal maddeleri hasar bölgelerine göndererek koruma sağlar. Ancak bazı durumlarda iltihaplanma, vücuda zarar verebilir.

Yüksek Kalorili Diyet ve İltihaplanma

Yüksek kalorili bir diyetin, inflamatuar sendrom riskini artırabileceği bilinmektedir. Bu durum, çeşitli sağlık sorunlarının temelini oluşturan bağışıklık sistemi bozulması anlamına gelebilir.

Oruç ve İltihaplanma

Cambridge Üniversitesi’nden bir araştırmacı ekibi, orucun iltihaplanmaya karşı korunmaya yardımcı olabileceğini araştırdı. Yapılan çalışmalar, oruç tutmanın araşidonik asit adı verilen bir bileşikte artışa neden olduğunu gösterdi.

Araştırmanın Sonuçları

Yapılan testlerde araşidonik asidin NLRP3 inflamatuar adı verilen bir protein kompleksinin aktivitesini azalttığı tespit edildi. Bu durum, oruç tutmanın enflamasyonu düşük tutmanın bir yolu olabileceğini göstermektedir.

İmmünolog Clare Bryant, araştırmanın kalori kısıtlamasının sağlık üzerindeki faydalarına ışık tuttuğunu belirtirken, araşidonik asidin Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruma sağlayıp sağlamadığının henüz erken olduğunu vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver