Öykü Deyip Geçmeyin!

öykü deyip geçmeyin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kitaplar, çocuklarımızın zihinsel, ruhsal, sosyal ve dil gelişimini doğrudan etkileyen son derece önemli bir araç.

Edebi türler içinde ilk olarak masalla büyümeye başlayan çocuklarımızın gelişim yolculuğu, öykü/hikaye ile devam eder. Masallarda kurulan düşler, öykülerde aranır olur. Öyküler okundukça gerçekle rüyanın yavaş yavaş farkına varılır. Kelimeler, zihin dünyasında yeni yeni anlamlar kazanır. Örneğin “sevgi” sözcüğü, 9 yaşındaki bir çocuk için anne, baba ya da kardeşi; 10 yaşındaki bir çocuk için belki kedisi ya da köpeği; 11 yaşındaki bir çocuk için okul arkadaşı; 12 yaşındaki bir çocuk için ilk aşkı; 13 yaşındaki çocuk için vatanına duyduğu bağlılığı ifade edebilir. Kelimelerin büyülü anlam gücü çocukların hayata bakış açılarını, farklı düşünebilme yetisini, çıkarımlarda bulunabilme kabiliyetini, kendini ve çevresini tanımayı sağladığı gibi olgun ve saygın bir bireyin özelliklerini kendinde toplamasına katkı sunar. Bu nedenle okumak kadar okunacak kitap seçimi son derece ciddi bir konudur.

Kelimelerin, cümlelerin, paragrafların kısaca yazının önemi söz konusu çocuklarımız olunca daha da artıyor. MES Kitap olarak “Saffet Dünyayı Dersine Döndürüyor” ve “Yirmidört Saat” adlı kitaplarımızı da bu hassasiyetle ve büyük bir özenle yayın hayatına kazandırdığımız için ayrıca mutluluk duyuyoruz.

Saffet Dünyayı Dersine Döndürüyor

Kahramanımız Saffet, hemen hemen hepimizin çocukluk, öğrencilik ve gençliğe ilk adım attığımız yıllarda yaşadığımız duyguları, sosyal davranışları, tepkileri, karşı çıkışları, istekleri, hayalleri, beklentileri eğlenceli bir üslupla gözler önüne seriyor. Aynı anda hem çocuk hem de yetişkin bir birey gözünden hayata bakış açısı geliştiriyor. Her çocuk gibi hatalar yapıyor, kafasına fil düştükten sonra yavaş yavaş hatalarını fark etmeye başlıyor ve hepsinden öte hatalarından ders çıkarmayı başarabiliyor. Bu yönüyle Saffet, çocuklar kadar yetişkinlere de hitap ediyor. Çünkü her büyüğün yüreğinde büyütmek istemediği çocuk ruhunun saklı olduğunu, çocukluk günlerine özlem duyduğunu gayet iyi biliyor.

Yirmidört Saat

Özellikle gençliğe ilk adımını atmış çocuklarımız ile gençliğinin tüm güzelliklerini doya doya yaşamakta olan okuyucularımız için Yirmidört Saat adlı kitabımızı özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü Yirmidört Saat adlı kitabımızda; Mesut ile Salih öğretmenin ayak izlerini takip ederek, zorluklara karşı mücadele azmini, öğrenmenin ilginç sırlarını, yaşama sevincini, her şeye rağmen mutlu olabilmeyi, kendi kapasitenizi ve yeteneklerinizi tanımayı, dahası 24 saatte nelerin değişebileceğini öğrenebileceğinizi düşünüyoruz.

Hiç sıkılmadan bir solukta okuyacağınız “Saffet Dünyayı Dersine Döndürüyor” ve “Yirmidört Saat” adlı kitaplarımızı başta çocuklarımız olmak üzere tüm değerli okurlarımızla tavsiye ederiz.

MES Kitap

Sosyal medya hesapları:

https://www.instagram.com/meskitap/

https://twitter.com/mes_kitap

https://www.facebook.com/meskitap

 

Bu Yazıya Tepki Ver