Ubisoft’a siber şoku! Kişisel veriler güvende mi?

15032022-ubisoftsiber1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Ubisoft, bir “siber güvenlik olayı” yaşadı. Siber saldırı olduğu düşünülen bu olay, geçen hafta bazı oyunları, sistemleri ve hizmetleri geçici olarak kesintiye uğrattı. Peki oyuncuların verileri güvende mi? İşte yanıtı…

Siber saldırılar kişileri, kurum ve kuruluşları etkilemeye devam ediyor. Son olarak ise oyun devi Ubisoft bir siber güvenlik yaşadığına yönelik açıklama yaptı.

UBISOFT “SİBER GÜVENLİK OLAYI” YAŞADI

Ubisoft’un yaptığı açıklamaya göre, şirket geçen hafta bazı oyunları, sistemleri ve hizmetleri geçici olarak kesintiye uğratan bir olay yaşadı. Şirket yaşanan olayı “siber güvenlik olayı” olarak tanımladı.

Ubisoft olayın arkasında kim veya kimler olduğunu söylemezken, Nvidia’yı hacklediği iddia edilen LAPSUS$ grubunun bu olayın arkasında olabileceği öne sürüldü.

UBISOFT’TAN KİŞİSEL BİLGİLER ÇALINDI MI?

Ubisoft, şu anda herhangi bir oyuncunun kişisel bilgilerine erişildiğine veya ifşa edildiğine dair bir kanıt bulunmadığına inandığını ve oyunların ve hizmetlerin artık normal şekilde çalıştığını söyledi. Ubisoft ayrıca şirket genelinde bir şifre sıfırlama işlemi başlattı.

Bu Yazıya Tepki Ver