Oyun Dünyası, “Gaming in Advertising” Etkinliğinde Buluştu

Screenshot_18
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından düzenlenen Gaming in Advertising etkinliğinde, oyun dünyası ve reklamcılık sektörü bir araya geldi. Detaylar haberimizde.

Oyun dünyası, reklam ve pazarlama ile nasıl entegre olabilir? İnteraktif gettobet Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından düzenlenen “Gaming in Advertising” etkinliği, bu sorulara cevap aradı ve oyun dünyasının potansiyelini ele aldı.

Gamertising Temasıyla Unutulmaz Bir Etkinlik

Portuma’nın ana sponsorluğunda ve StartGate ev sahipliğinde gerçekleşen gettobet giriş etkinlik, “Gamertising” temasıyla dijital reklamcılık sektörünün önemli paydaşlarını bir araya getirdi. Etkinliğin amacı, dijital reklamcılık sektörünün oyun dünyasından nasıl faydalanabileceğini anlatmak ve içgörüler sunarak farkındalık yaratmaktı.

Oyun Dünyası ve Markalar Arasındaki Potansiyel

Etkinlikte sektörün uzmanları, oyun ekosisteminin geldiği noktayı, markaların bu alana entegrasyonunu, beklentileri ve oyun dünyasından nasıl verim alabileceklerini tartıştılar. Ayrıca oyun içi reklamcılığın ölçümlemesinden kreatifin önemine, sektörün gelişimine kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Oyun İçi Reklamların Yükselişi

Portuma’nın Founder & CEO’su Ozan Emrah Ünal, oyun içi reklam pazarının hızla büyüdüğünü ve 2021’de 6,8 milyar dolarlık bir değere ulaştığını belirtti. Ayrıca, 2030 yılında bu pazarın 17,6 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Ünal, reklamverenlerin ve ajansların oyun sektörüyle kuracakları ilişkinin büyük bir fırsat olduğunu vurguladı ve bu sektörün ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğini belirtti.

Türkiye’nin Oyun Geliştirme Potansiyeli

Etkinliğin ev sahibi olan StartGate Board Member & Partner’ı Berk Üder, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük oyun geliştirme merkezi olma hedefini taşıdığını ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade etti.

Panel Tartışmaları ve Önemli İçgörüler

Etkinlikte oyun içi reklamların geleceği, markaların yaklaşımları ve oyun geliştiricilerin perspektifleri üzerine üç farklı panel düzenlendi. Reklamverenlerin oyun içi reklamlara bütçe ayırma gerekliliği, markaların doğru strateji ile oyun dünyasında yer alması ve reklamverenlerin kendi DNA’larına uygun stratejilerle bu alanda faaliyet göstermesi önemli vurgulanan konular arasındaydı.

Oyun Dünyasının Geleceği

Son panel olan “Oyun İçi Reklamlar ve Oyuncu Deneyimi: Dengenin Sırrı” paneli, oyun dünyasının geleceğini ele aldı. Oyun dünyasının film ve müzik sektörünü bile geride bırakarak “yeni Hollywood” olarak kabul edildiği bu panelde, oyunların geleceği ve oyuncu deneyimi üzerine önemli konular tartışıldı.

Etkinliğin kapanış konuşmasını Havas CEO’su ve IAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Devrim yaptı. Oyun dünyasının reklamcılıkla buluştuğu bu etkinlik, oyun dünyasının potansiyelini ve iş birliklerini masaya yatırarak önemli bir bilgi kaynağı oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver