Oyun Oynama Sitesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyun oyna, gelişen çocuklarımıza, oyunlar aracılığı ile algoritmik ve düzenli düşünebilme kabiliyeti verme amacını hedefleyen bir oyun sitesidir. Eğlenceli çocuk oyunları ve oyunlar içerisindeki karakter ve oyunların hikayeleri çocukların hem dijital becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken hem de yaşam boyu yardımcı olacak bilgiler edinip bunları hayatlarına entegre edebilmelerine yardımcı olur. Oyun oyna tüm çocukların ulaşabileceği ve her yaştan çocuğun oynayabileceği bir sitedir. İlk çocukluktan ilk ergenlik dönemine kadar olan tüm çocuklar için uygundur. Seviyenize uygun ve zevk aldığınız kategoriyi seçerek istediğiniz oyuna başlayabilirsiniz. Önerilen oyunlar ile de sıkıldığınız anda başka bir oyuna başlayabilirsiniz. Seviyenize ve istediğiniz türe göre oyunlar çeşitlenir.

Okey Oyna

Okey oyna, için önce kuralları bilmeniz gerekir. Düz okey olan en çok kullanılan okey için kurallar ise şöyledir: Dört kişinin oynaması gerekir. Başlarken herkese 14 adet oyunu başlatan kişiye ise 15 adet taş verilir. Oyuncular bu taşları önlerindeki istekaya istedikleri şekilde dizerler. Kalan taşlar ise ortada durur ve kapalı olmalarına özen gösterilir. Oyun sırasında ortadan taş çekilir ve diğer taş ise okeydir bu da diğer taşların hepsi yerine oynanabildiğini gösterir. Oyun taşları istekaya yerleştirdikten sonra başlatan oyuncunun elinden en işe yaramayan taşı tespit edip onu yanındakine vermesi ile başlar. Okey oyna amacı aynı sıra üzerine aynı dizili renkleri birleştirmektir.

Batak Oyna

Batak oyna, kahvehanelerde, evlerde ve gençler arasında çok yaygın olarak oynanan bir oyundur. Halk arasında çok farklı biçimleri olsa da kurallar açısından çok da farklılık göstermeyen bir oyundur. Batak dediğimiz oyun bir deste ile oynanır. Bu destenin adına genellikle 52 denmektedir. 52 denme nedeni içinde 52 adet kart bulunmasıdır. Kartın bulunduğu deste içinde seriler bulunur. Bu seriler karo, maça, kupa ve sinek serileridir ve kendilerine has simgeleri vardır. Kartlar büyükten küçüğe doğru sıralanır. Bu sıralama as, papaz, kız, vale ve sayı numaraları şeklinde gider.Batağın da diğer oyunlar gibi türleri vardır bunlar batak oyna, eşli batak gibidir.

Bir birinden en iyi online oyunları ve flash oyunları OyunlarOyna.ORG sitesinde ücretsiz olarak oynaya bilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver