Özel Güvenlik Kıyafeti Hükümleri

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Özel Güvenlik Şirketleri ve Kuvvetleri Tekdüzen kataloğunda yer alan hususlara özel dikkat gösterilmelidir.

guvenlikkiyafeti (5)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Özel Güvenlik Şirketleri ve Kuvvetleri Tekdüzen kataloğunda yer alan hususlara özel dikkat gösterilmelidir. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kataloğa göre özel güvenlik elbiseleri için aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.

Kişisel güvenlik kıyafetlerinde gösterilmesi gereken rozetler ve logolar;

  • Özel askeri yıldız armaları,
  • Armalar,
  • Tesis logoları kolları
  • Özel askeri yazı işlemeleri

Özel güvenlik kıyafeti yansıtılması gereken ek unsurlardır.

Formanın sol göğsüne 7 cm genişliğinde ve 4 inç uzunluğunda kumaştan özel güvenlik yıldız arması dikilir. Şapkanın ortasına 7 santimetre çapında özel bir güvenlik yıldızı amblemi dikilir. Özel güvenlik görevlilerinin şapka takması zorunludur ve bu şapka modeli kep tarzıdır. Askeri şapka veya benzeri şapkalara izin verilmez. Ancak TSK benzeri bir bere veya genel kolluk kuvvetlerinin taktığı bir bere takamazsınız. Bu bilgilere Güvenlik Kıyafeti sitesinden de ulaşabilirsiniz.

Özel Güvenlik Kıyafeti Türleri

Kol yaması, dirsek ve omuz arasındaki üniformanın sağ koluna dikilir ve 1 inç genişliğinde ve 9 inç uzunluğundadır. Formalarda da görünmemelidir, apoletlerde hiçbir yıldız veya başka sembol görülmemelidir.

İstenildiği takdirde formanın sol koluna dirsekten omuza maksimum 7 cm çapında ajans ve organizasyon logoları veya amblemleri dikilebilir.

Bu bütünlüğü tamamlayan tüm unsurlar dikkate alındığında: üniforma, Türk bayrağı, hilal, yıldız, cumhurbaşkanlığı bayrağına karşılık gelen 16 yıldız ve Selçuklu hariç politika kapsamındaki ajanslar bu üniformaları  kullanırlar.

Valilik/Bakanlıkça uygun görüldüğü takdirde özel iş ve kuruluşlar bu üniformaları kullanabilirler. Memur ve sivil üniformaların sol göğüs kısmında, kep ve bere önlerinde yeni bir özel güvenlik yıldızı kullanılacaktır.

Sol kolda döküm yeri veya birim logosu bulunur, Sağ kolda özel güvenlik firma logosu ve 2,5 cm genişliğinde özel güvenlik yazısı bulunmaktadır.   Tişört, kaban, kaban ve yağmurluk gibi dış giyim ürünlerinin arkalarında ışığı yansıtan özel güvenlik harfleri bulunmalıdır.

Özel güvenlik kıyafetleri, iş pantolonu, iş gömleği, iş kazağı, iş önlüğü, güvenlik kazağı ve baret gibi iş elbisesi ve aksesuarlarından oluşmaktadır. Bu ürünlere Güvenlik Kıyafeti sitesinden ulaşabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver