Panama’da Devlet Başkanlığı Seçimini Jose Raul Mulino Kazandı

image_663873940d7e5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Panama’da Yeni Devlet Başkanı Jose Raul Mulino Seçildi

Panama’da yapılan devlet başkanlığı seçimini eski Kamu Güvenliği Bakanı Jose Raul Mulino kazandı. Sandıkların yüzde 90’ı açılmasının ardından elde edilen sonuçlara göre, Panama’yı Kurtar İttifakı’nın adayı Mulino, oyların yüzde 34,42’sini alarak devlet başkanı seçildi.

Diğer Adaylar Geride Kaldı

Diğer Yol Hareketi (MOCA) adayı Ricardo Lombana yüzde 25,01, eski Devlet Başkanı Martin Torrijos ise yüzde 16 oy alabildi. Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı Alfredo Junca, seçimleri Mulino’nun kazandığını duyurdu.

Mulino: “Sorumluluk ve Tevazu İle Görevimi Yerine Getireceğim”

Seçim sonuçları açıklanırken Mulino, memnuniyetini dile getirerek, halkın kendilerine verdiği bu görevi “sorumluluk” ve “tevazu” ile yerine getireceklerini söyledi. Mulino, seçimde destek veren Panama halkına teşekkür ederek, milli birlik hükümetinin en kısa sürede kurulacağını taahhüt etti.

Yüksek Katılım ve Yeni Vaatler

Seçime katılım oranının yüzde 77 olduğu belirtilirken, Panama halkı yeni devlet başkanını seçmenin yanı sıra Ulusal Meclis’in yeni üyelerini de belirledi. Avukat Mulino’nun Panama halkına ekonomik refah ve yüksek istihdam vaatlerinde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

José Raul Mulino, seçim kampanyası sırasında suç örgütleriyle mücadele ve ülkeye düzensiz göç akışına neden olan Darien Boşluğu’na açılan sınırı kapatma sözü vermişti. Panama’da 2009-2014 hükümetinde Adalet Bakanı ve Kamu Güvenliği Bakanı olarak görev yapan Mulino, seçim galibiyetinin ardından rakipleri tarafından tebrik edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver