Panasonic Electric Works Türkiye, Son Beş Yılda 47 Milyon Euro’luk Yatırım Yaptığını Duyurdu

Screenshot_19
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Panasonic Electric Works Türkiye, İstanbul’da bulunan üretim tesisi için gerçekleştirdiği son beş yıllık yatırımlarını kamuoyuna duyurdu. Şirket, bu önemli adımı İstanbul, Sancaktepe’deki tesiste düzenlenen bir törenle paylaştı.

Panasonic Electric Works Türkiye, Türkiye pazarına 2014 yılında VİKO’yu satın alarak giriş yapmıştı. Şirket, bu tesisinde gerçekleştirdiği son yatırımlarla birlikte son beş yılda Türkiye’de toplamda 47 milyon Euro’luk bir yatırım yapmış oldu.

Törene katılan Panasonic Electric Works Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Azim Tuncinar, bu yatırımların rekabet güçlerini artırdığını ve şirketin Türkiye operasyonunun dünya çapında temsilini gururla taşıdığını belirtti. Tuncinar, “Son beş yılda yaklaşık 47 milyon Euro, yani 1,5 milyar TL’lik tesis yatırımına imza attık. Bu yatırımla toplam üretim kapasitemiz yüzde 43 oranında arttı. Devam eden yatırımlarla hedefimiz yüzde 200’lük kapasite artışı” dedi.

Tuncinar ayrıca, 2018 yılından bu yana otomatik montaj hattı, plastik ve metal yarı mamullerin hazırlandığı plastik enjeksiyon makineleri, metal kesme presleri, kalıp imalat teknolojileri, kalite laboratuvarları ve yeni ürünlerin devreye alınması gibi birçok önemli yatırımı gerçekleştirdiklerini ve bunların tamamını şirketin öz kaynaklarıyla finanse ettiklerini vurguladı.

Şirketin yaptığı yatırımların hem iç pazarda hem de dış pazarda rekabet avantajı sağladığını ve istihdamı artırdığını da dile getiren Tuncinar, son beş yılda yüzde 40’a yakın bir istihdam artışı yaşadıklarını ve bu artışın önemli bir kısmının kadın çalışanlardan oluştuğunu belirtti. Ayrıca, şirket içinde kadın çalışan oranının yüzde 40’a yaklaştığını da paylaştı.

Panasonic Electric Works Türkiye’nin ürün yelpazesi arasında elektrik anahtar ve prizler, grup prizler, aksesuarlar, kablo kanalları, alçak gerilim şalt ürünleri, sigorta kutuları, akıllı ev ve bina otomasyon sistemleri, LED aydınlatma ürünleri, güneş enerjisi panelleri ve yangın algılama-alarm sistemleri bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver