Paris’teki kadavra bağış merkezinde sıçanlar yerlere atılmış cansız bedenleri kemiriyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın başkenti Paris‘te bilimsel çalışmalar için bağışlanan binlerce kadavranın bir üniversitenin deposuna gelişigüzel atıldığı, kesik baş ve organlarla ceset yığınları arasında dolaşan sıçanların bunları yemeye başladığı haberleri üzerine açılan soruşturmanın ilk aşaması tamamlandı. Savcılık dosyayı mahkemeye sevk etti.

L’Express dergisi tarafından geçen Kasım’da gündeme getirilen skandalın ardından Paris Descartes Üniversitesi Kadavra Bağış Merkezi (CDC) kapatılmıştı.

“PARİS’İN GÖBEĞİNDE BİR TOPLU MEZAR”

Dergi, haberinde 2016’da çekilmiş bir fotoğrafa gönderme yaparak yerlere atılan, çürümeye başlamış ve sıçanlar tarafından kemirilmiş cansız bedenlerle dolu merkez için “Paris’in göbeğinde bir toplu mezar” demişti.

1953’te açılan CDC Avrupa’nın en büyük kadavra merkeziydi.

“CANSIZ BEDENLER ÇARPIŞMA TESTLERİ İÇİN 900 EURO’YA SATILIYOR

L’Express’in haberinde bazı cansız bedenlerin ve organların arabaların çarpışma güvenliği testleri için özel şirketlere satıldığı iddialarına da yer verilmişti. Dergi, bir cesedin 900 Euro, uzuvların da 400 Euro’ya kadar satıldığını yazmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra üniversite özür açıklaması yayımlamış, yakınlarının cansız bedenlerini bağışlayan 80 kadar aile şikayetçi olmuştu.

Ailelerin avukatı Frederic Douchez, bu aşamadan sonra soruşturmanın derinleştirilmesini umduklarını söyledi. Hükümet geçen ay üniversitenin kadavra merkezinin idaresinde etik kuralları ciddi şekilde ihlal ettiğini açılmıştı.

BBC

Bu Yazıya Tepki Ver