Paşinyan imzayı attı! İşgalci Ermenistan, Dağlık Karabağ’da teslim oldu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan ordusu, işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak amacıyla 27 Eylül’de başlattığı operasyonda büyük ilerleme kaydederken, Dağlık Karabağ‘ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa bölgesinde de kontrolü sağladı. Bu gelişme sonrası iyice köşeye sıkışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, teslim olma belgesini imzaladı.

KARABAĞ’DAN 15 GÜN İÇİNDE ÇEKİLECEKLER

Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile anlaşma imzalandığını duyurdu. Anlaşmaya göre; Azerbaycan ordusu bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus güçleri konuşlandırılacak. Ermenistan işgal altında tuttuğu 7 rayonun 5’inden hemen, 2’sinden 15 gün içinde çekilecek. Ermenistan’dan Karabağ’a ve Azerbaycan’dan Nahcivan’a toplam 2 koridor oluşturulacak.

“İMZALANAN ANLAŞMANIN METNİ İNANILMAZ DERECEDE ACI VERİCİ”

Paşinyan, “Yurttaşlarım ben bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ’da savaşın bitmesine dair anlaşma imzaladım. İmzalanan anlaşmanın metni benim için inanılmaz derecede acı vericidir. Bu kararı ben savaş durumunu derinden analiz ederek verdim. Şimdiki durumda bu en doğru karardır” dedi.

SON DURUM

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başladığı operasyonda, 5 kent merkezi, 3 kasaba ve 240 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan’ın işgalinden kurtarmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver