PKK’nın Hain Planları ve Örgüt İçi Para Trafiği Deşifre Edildi

image_6576b83e04ce4_XGtN5q
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MASAK Raporu Örgütün Para Akışına Darbe Vurdu

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), terör örgütü PKK’nın finansal yapılanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bir yıldır süren takip ve inceleme sonucunda, para transferi yapan şüpheliler tespit edildi ve aynı hesaplardan ödemeler yapıldığı belirlendi.

Terör Örgütünün Sabotaj Timi Hesaplarına Para Aktardı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma ile örgütün iletişim kanalları ortaya çıkarıldı ve teknik takipler yapıldı. Örgütün sabotaj timi tarafından eylem yapması istenen şüphelilerin hesaplarına para aktarıldı. Ancak, eylemlerini gerçekleştirmeden yakayı ele verdiler.

43 Şüpheliden 38’i Gözaltına Alındı

İstanbul merkezli operasyonlar kapsamında 43 şüpheli tespit edildi ve 38’i gözaltına alındı.

İtirafçı Teröristin Açıklamaları Hain Planların Boyutunu Gözler Önüne Serdi

Bir PKK itirafçısı olan dogobet M.U’nun ifadesine göre, örgüt kendisine “Sana güvenebilmemiz için eylem yapmalısın” dedi ve çeşitli bölgelere keşif yapması için gönderdi. Bu keşifler sırasında hesabına para yatırıldı ve eylem yapılması istenen noktalar belirlendi.

Orman Yangınları ve Rant İçin Hain Planlar

Başka bir itirafçı olan A.K, örgütün ormanları yakarak suçu devletin üzerine atmaya yönelik propaganda yapmayı  dogobet giriş planladığını söyledi. Sülfürik asit ile orman yangınları çıkarması ve seralara zarar vermesi istendi.

Haber: Hilal Yıldırım

Kamera: Ahmet Bağış

Bu Yazıya Tepki Ver