Plakalı Eşanjör Avantajları

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Plakalı eşanjörlerin ne olduğu ve avantajlarının neler olduğu birçok tüketici tarafından merak edilmektedir. Alternatiflerine göre avantajlarının fazla olmasından dolayı ısı için en çok kullanılan ürün plakalı eşanjörlerdir. Farklı sıcaklıklardaki iki akışkanın plakalar ile ayrılmasını ve bu plakalar arasında da ısı transferi olmasını plakalı eşanjörler ile sağlamak mümkündür.

 

Plakalı Eşanjör Nedir?

 

Sıcaklığı farklı olan iki akışkan birbirinden plakalar ile ayrılır ve bu plakalardaki iki akışkan arasındaki ısı transferi de plakalı eşanjör ile olur. Diğer eşanjörlere göre daha avantajlı olmasından dolayı sık sık tercih edilir. Plakalı eşanjörün diğer eşanjörlere göre daha avantajlı olmasının en büyük nedeni ısı transferindeki verimliliktir.

 

Isı kayıplarını azaltmasından dolayı plakalı eşanjör daha fazla tercih edilir. Başka yönden bakıldığında eşanjörün bir diğer avantajı da pislik ve tortu oluşumunu engellemesidir. Tesisatta oluşması mümkün basınca karşı da sistemi korurlar. Kullandıkları sistemin ömrü de artar ve bu nedenle plakalı eşanjörler ısıtma elemanları olarak da kullanılır. Aynı zamanda devre ayırıcı, soğutma elemanı ya da basınç kırıcı olarak da kullanılması mümkündür.

 

Plakalı Eşanjörlerin Avantajları Nelerdir?

 

Birçok kişi tarafından plakalı eşanjör kullanmanın ne gibi avantajları olduğu merak edilmektedir. Plakalı eşanjörlerin sunduğu avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür:

 

-Isı transferi sırasında verimliliği en yüksek seviyede tutar.

 

-Yapısı nedeniyle az yer kaplar.

 

-Tamamen sökülüp takılıyor olmasından dolayı kolay bir şekilde temizlenir.

 

-Geniş plaka ve aynı zamanda conta gamı mevcuttur.

 

-Uzman satış mühendisleri tarafından tasarlandığından hata payı oldukça azdır.

 

-ISO, BV, CE ve GOST gibi kalite belgeleri vardır.

 

-Türkiye’de üretilir.

 

Neden Plakalı Eşanjör?

 

Plakalı eşanjör tercih etmenin birçok sebebi vardır. Bunlardan ilki verimliliğin yüksek olmasıdır. Ayrıca az yer kaplıyor olmasından dolayı da sıkça tercih edilen ürünler arasında yer alır. Ürünler tamamen mühendisler ve alanında uzman kişiler tarafından üretildiğinden hata payı oldukça azdır. Tüketiciye az miktarda yanılma payı kalmasından dolayı plakalı eşanjörlerin tercih edildiği bilinmektedir. Aynı zamanda kalite belgelerinin bulunması ve sökülüp takılıyor olmasından dolayı da tercih edildiği bilinmektedir. İnternet sitemiz experphe.com üzerinden birçok modelde plakalı eşanjör temin edilmesi mümkündür.

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver