Poliüretan Özellikleri

Poliüretan aslında köpük içeriği olan bir maddedir. Köpük olan bu maddenin esnek, dayanıklı, sert, yarı sert, parlak yumuşak gibi birçok seçeneği vardır.

idelif (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Poliüretan aslında köpük içeriği olan bir maddedir. Köpük olan bu maddenin esnek, dayanıklı, sert, yarı sert, parlak yumuşak gibi birçok seçeneği vardır. Hayatımızın her alanında kullanılan ve oldukça popüler olan bir maddedir. Poliüretan içeriğinden kaynaklı olarak mobilya otomotiv ve sağlık alanında medikal seçimlerde oldukça tercih edilir. Poliüretan içeriği sayesinde ısıya dayanıklıdır. Poliüretanın integral poliüretan olarak seçeneği de vardır.

İntegral poliüretan normal poliüretana göre daha yumuşak sıkıştırılmış ve esnek bir yapıya sahiptir. Her kullanım bölgesine göre poliüretan kullanımı da değişiklik gösterir. Kullanım alanlarına göre poliüretanların ayarlanabilme yani değişme özellikleri de vardır. Poliüretanlar kimyasallardan meydana geldiği için daha yumuşak daha sert veya daha parlak bir şekilde görünüm elde edebilir. Poliüretan oldukça sağlam bir yapıya sahip olduğu için kendi arlarında olan sektörde kauçuk gibi çok kullanılan bir maddeyi gerisinde bırakmıştır.

Poliüretan Ürünler Nelerdir?

Poliüretanlar hayatımızda mobilya, araba ve medikal gibi birçok alanda işçilik sektörlerinde oldukça fazla kullanılan madde olarak bilinir. Mobilyalarda kullanım alanları genel olarak sağlamlık ve dayanıklılıktan kaynaklı olarak tercih edilir.

Bir kafeye veya AVM gibi bir yere gittiğinizde sandalyelerin ve masaların hepsi poliüretan döküm ile yapılmıştır. Aksine insan sağlığına faydalı olacak alanlarda kullanım gösterir. Yanı sıra poliüretanlar dayanıklılıkları ve sağlamlıkları sayesinde kauçuk gibi kullanılan maddelerin artık kullanılmamasını sağlamıştır. Aynı zamanda şirketlerde veya ofislere bulunan bekleme salonlarındaki sandalye veya koltuklar da aynı şekilde Poliüretan döküm ile yapılmıştır. Sizler de mobilyalarınızı daha sağlam olan malzemelerden almak istiyorsanız İdelif sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Poliüretan Ürünler En Çok Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Sektörlere göre poliüretan kullanımı; Araba yani otomotiv sektöründe bir arabanın vitesinde, konsollarında, direksiyonunda ve koltuk başlarında sağlam olsun görünüş etkileyici hale gelsin diye kullanılır. Poliüretanların sağlamlıkların emin olunduktan sonra özellikle hasta taşımak için sağlık alanında medikal sektörlerde oldukça rahat bir şekilde kullanılmaya başlandı. Sizler sağlam malzemeyle yapılmış herhangi bir ürün almak istediğinizde bunların üretimi de özel olarak tasarlanabilir ve yapılabilir.

Poliüretan Avantajları

Poliüretan ısıya ultra dayanıklı bir madde olduğu için herhangi bir büyük ateş ya da küçük ateş ile alev alma sonuçlarıyla karsı karsıya kalınması en aza düşürür. Bu yüzden hastanelerde veya lazer operasyonları olan kurumlarda poliüretan madde ile yapılmış mobilyalar kullanılmalıdır.

Özellikle de sigara içilen ortamlarda, külün ortamda yanlışlıkla koltuğu yakabilme olasılığı olan tamamen kalktığı için tercih edilmesi gereken bir maddedir. Poliüretan içerisinde asla insan sağlığına zarar verecek herhangi bir madde veya unsur gibi şeyler bulundurmaz.

Poliüretanın eşyaları sağlamlaştırmak için üretilen, konforu rahatlığı beraberinde getiren ve ilerde daha fazla alanda kullanılacak olan bir maddedir. Sizler de ofiste bulunan eşyalarınız daha sağlam olsun istiyor ve yıpranmadan daha uzun yıllar kullanarak tasarruf etmek istiyorsanız İdelif sitesinden hizmet alabilirsiniz.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver