Putin, Ukrayna Savaşı ve Tucker Carlson Röportajını Değerlendirdi

image_65cda91cd653b
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Putin, NATO Genişlemesine Karşı Çıktı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rossiya-1’in muhabiriyle yaptığı mülakatta Ukrayna savaşı ve Tucker Carlson’a verdiği röportajı değerlendirdi. Putin, Ukrayna’nın NATO’ya katılma olasılığından endişe duyduklarını belirterek, NATO’nun doğuya genişlemesine karşı olduklarını ve bunun bir aldatmaca olduğunu ifade etti.

Ukrayna Konusunda Duyulan Pişmanlık

Putin, Rusya’nın Ukrayna konusunda barışçıl çözümler denediğini ancak Minsk anlaşmalarının uygulanması konusunda kandırıldıklarını söyledi. Putin, “Muhatabımızın düzgün insanlar olduğunu düşünerek faal eylemlerimize daha erken başlamamış olmamızdan pişmanız.” dedi.

Tucker Carlson’ın Taktiği

ABD’li gazeteci Tucker Carlson’ın geçen haftaki röportajında Putin’e karşı yumuşak davrandığı yönündeki değerlendirmelere değinen Putin, “Carlson’ın tehlikeli birisi olduğunu düşünüyorum. Sert sorular soracağını bekliyordum, böylece ben de sert cevaplar verecektim. Ancak Carlson farklı bir taktik kullandı ve Batılı bir gazeteciye göre şaşırtıcı bir şekilde sabırlıydı.” açıklamasında bulundu.

Biden mı, Trump mı?

Soru üzerine Putin, ABD başkanı olarak Joe Biden’ı mı yoksa Donald Trump’ı mı görmek istediği sorusuna, “Biden. Daha deneyimli ve daha öngörülebilir. Ancak Amerikan halkı hangi lideri seçerse onunla çalışacağız.” şeklinde yanıt verdi. Ayrıca Putin, Trump’ın müttefikleriyle ilişkiler konusunda farklı görüşlere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver