QNB FİNANSBANK, REEL SEKTÖRE DESTEĞİNİ 2020 YILININ ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞİNDE DE ARTIRARAK SÜRDÜRDÜ

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin lider finansal kuruluşu ve Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2020 yılı 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Güzeloğlu, “Tüm dünya yeni normali benimserken bankacılık sektörü de akıllı ve verimli yeni normal çalışma düzeninde şekilleniyor. Dijital bankacılığın kullanımındaki artış ile birlikte bankacılığın da profili değişiyor. Dijital bankacılıkta yeni teknoloji ve ürünlerin önemi ön plana çıkıyor. QNB Finansbank olarak dijital bankacılıkta öncü rolümüzü yeni ürün ve hizmetler ile sürdüreceğiz” dedi.

Güzeloğlu yaptığı açıklamada; normalleşme sürecine geçişle, tedbirlerden ödün vermeden salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri ile mücadeleye odaklandıklarını belirtti. Yılbaşından bu yana, müşterilerin tüm finansal ihtiyaçlarında yanlarında olmak ve reel sektörde çarkların dönmeye devam etmesini sağlamak üzere birçok yeni paketi devreye aldıklarını ifade etti.

30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla, QNB Finansbank’ın net kredileri 2019 yıl sonuna kıyasla yüzde 23 artarak 136 milyar 605 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 29 oranında artarak 129 milyar 510 milyon TL’ye ulaştı. Banka’nın toplam aktifleri, aynı dönemde yüzde 26 artarak 229 milyar 558 milyon TL’ye yükseldi. 2020 yılının ilk dokuz aylık döneminde, bankanın net dönem kârı ise 1 milyar 836 milyon TL oldu.

COVID-19 ile birlikte yeni normal bankacılıkta dijital bankacılığın öneminin daha da arttığını, akıllı bankacılık kavramının ön plana çıktığını belirten Güzeloğlu, “Dijital bankacılık ürünlerini kullanan müşteri sayısındaki artış bize bankacılığın geleceğini de gösteriyor. Kurum ve kişilerin hayatını kolaylaştıracak ve onların değişen ihtiyaçlarını karşılayarak hayatlarını kolaylaştıracak yeni dijital çözümlere ağırlık verme dönemine girdik” diye konuştu.

Güzeloğlu, ayrıca toplumsal sosyal sorumluluk bilinci ve çocukları geleceğe hazırlanmak hedefiyle Minik Eller Büyük Hayaller Platformu çatısı altında başlattıkları kodlama eğitimlerini COVID-19 sürecinde online platform üzerinden Türkiye’nin her yerinden kullanıcıların erişimine açtıklarını belirterek, “Kapsamını genişleterek sürdürdüğümüz bu proje farklı mecralardan takdir görmeye devam ediyor, son olarak “Minik Eller Kod Yazıyor” Projesi Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Ödülleri’nde Toplumsal Değer Kategorisi’nde özel ödülün sahibi oldu. Kodlama eğitimlerimizin yanı sıra, çocuklarımızın bu alandaki gelişimlerini bir adım daha ileri taşımak amacıyla başlattığımız Scratch Cup Kodlama Yarışması’nı da devam ettiriyoruz. Çocuklar bu defa “Dünya’nın sorunlarına çözüm bulmak” amacıyla hayallerindeki Dünya için kodlayacaklar” dedi

.

QNB Group hakkında:

QNB Group iştirak ve bağlı ortaklıkları ile beraber 3 kıtada 31’den fazla ülkede gelişmiş bankacılık ürünleri ve hizmetleri sunmaktadır. Grup, 29 bini aşkın çalışanı ve 4.300’ün üzerinde ATM ağıyla 1.100’den fazla lokasyonda operasyonlarını sürdürmektedir. Grubun Türkiye’deki iştiraki, QNB Finansbank, 30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla toplam 515 şube ve 11 bin 643 çalışan sayısı ile faaliyet göstermektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver