Ramazan Ayı ve İslam Takvimi

image_65ead4c8962db
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan Ayı ve Oruç Tarihleri

Rahmet kapılarının aralandığı Ramazan ayı yaklaşıyor. Müminler, 2024 Ramazan ayı için tarihleri merak ediyor. Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan Pazar günü sona erecek.

Kadir Gecesi ve Önemi

Kadir Gecesi, Ramazan ayında olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ olarak kabul edilen önemli bir gecedir. 2024 yılında Kadir Gecesi, 5 Nisan Cuma günü idrak edilecek. Müslümanlar bu geceyi ibadetle geçirerek manevi kazanç elde etmeye çalışırlar.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan ayı, İslam dininde beş temel esasından biri olan orucun farz kılındığı mübarek bir aydır. Müslümanlar bu ay boyunca gün doğumundan gün batımına kadar oruç tutarlar. Oruç, fiziksel ve ruhsal arınma anlamına gelir. Aynı zamanda Ramazan ayı, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinin indirildiği aydır ve dolayısıyla Kur’an ayı olarak da kabul edilir. Müslümanlar bu ayda Kur’an okumaya ve tefekkür etmeye daha çok vakit ayırır, hayır işlerinde bulunur ve yardımlaşma ruhunu yaşatırlar.

Bu Yazıya Tepki Ver