Ramazan Bayramı’nda Tatilin 9 Güne Çıkarılmasıyla Yerli Turistlerin Tatil Tercihleri Değişiyor

image_65ffde4c13a2d
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Termal Otellerin Talebi Artacak

Yerli turistler, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili sürecini fırsata çevirerek bahar tatili planları yapıyor. Bu uzun tatil sürecinde, promosyonlar yerli turistlerin tercihlerini şekillendirecek gibi görünüyor. Özellikle termal otellerin bu dönemde talep görmesi beklenirken, özellikle Antalya bölgesinde rezervasyon hareketliliği başladı.

Fiyatlar Yerli Turistin Tercihini Belirleyecek

Yerli turistlerin tatil ve tasarruf anlayışında değişim yaşandığını belirten Dedeman Hotels and Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, yüksek fiyatların seyahat tercihlerini etkileyeceğine dikkat çekti. Demiray, yerli turistin 250 Euro’nun üzerindeki fiyatları ödeyemeyeceğini ve bu nedenle promosyonlara yöneleceğini vurguladı.

Yerli Turistin Seçici Olması Bekleniyor

Ergün Demiray, yerli turistin bu dönemde ve gelecekte daha seçici olmasını beklediklerini dile getirdi. Ekonomik koşulların zorluğunu göz önünde bulundurarak fiyatların kontrolünün önemine değinen Demiray, yerli turistin 250 Euro’nun üzerindeki tatil fiyatlarını karşılayamayacağını belirtti.

Yüksek Fiyatlar Tatil Planlarını Etkiliyor

Antalya bölgesinde 7 günlük 4 kişilik bir tatilin otel fiyatının 40 bin TL ile 80 bin TL arasında değiştiği belirtilirken, Mardin Kültür Turu’nun kişi başı fiyatı ise 14.850 TL’den başlıyor. Yunan adalarını tercih edenler için ise 3 günlük Kos turu 145 Euro’dan (5.239 TL), Rodos turu ise 239 Euro’dan (8.635 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Bu Yazıya Tepki Ver