Rekabet Kurumu, Laboratuvar Şirketleri Hakkında Soruşturma Başlattı

image_6582adb35f372_2cpUKZ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre Endüstriyel Analiz Sanayi ve Ticaret, Kalite Sistem Laboratuvarları ve Diğer Şirketler Soruşturma Altında

Rekabet Kurumu, Çevre Endüstriyel Analiz Sanayi ve Ticaret, Kalite Sistem Laboratuvarları, S.G.S. Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri, MRL Merkez Kalıntı Araştırma Laboratuvarı, Özel Msm Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret anonim şirketleriyle STA Kalite Kontrol Gıda Laboratuvarı AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabete Duyarlı Bilgi Paylaşımı İncelemesi

Rekabet Kurumu, bu laboratuvar şirketlerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediklerini tespit etmek amacıyla soruşturma başlattı. Bu şirketlerin, rekabete duyarlı bilgi paylaşımında bulunup bulunmadığı araştırılacak.

Ekonomik Bütünlük İçinde İnceleme

Çevre Endüstriyel Analiz Sanayi ve Ticaret, Kalite Sistem Laboratuvarları, S.G.S. Supervise Gözetme Etüd Kontrol Servisleri, MRL Merkez Kalıntı Araştırma Laboratuvarı, Özel Msm Gıda Kontrol Laboratuvarı ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret anonim şirketlerinden oluşan ekonomik bütünlük de inceleme kapsamında yer alacak.

Rekabet Kurumu, bu soruşturma ile rekabetin korunmasına ilişkin kanun ihlallerini önlemeyi ve adil bir piyasa ortamı sağlamayı hedefliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver