Rusya’nın Ukrayna işgali Kazakistan’ı harekete geçirdi! Kazakistan Cumhurbaşkanı’ndan orduya “modern silah” talimatı

2032022-tokayev
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, orduyu geliştirme politikasını ele almak için üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda Kazak ordusunun yüksek teknolojili silahlarla donatılması ve modern metotlarla savaşa hazırlık programına başlanmasını istedi.

Tüm dünya Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa kilitlenmişken Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’den dikkat çeken bir talimat geldi.

SİLAHLI KUVVETLER YENİDEN MODERNİZE EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Tokayev, orduyu geliştirme politikasını ele almak için üst düzey güvenlik güçleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Tokayev, toplantıda Savunma Bakanlığına silahlı kuvvetlerin askeri güvenliğe yönelik mevcut tehditleri dikkate alarak yeniden modernize edilmesi talimatı verdi.

SAVAŞA HAZIRLIK PROGRAMI GÜNCELLENECEK

Özellikle bu süreçte askeri komuta ve kontrol sisteminin dijital yaklaşımlarla iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Tokayev, ordunun yüksek teknolojili silahlarla donatılması ve savaşa hazırlık programının modern metotlarla yeniden düzenlenmesini istedi.

Bu Yazıya Tepki Ver