Sabancı ARF Girişim Hızlandırma Programı İkinci Dönemle Devam Ediyor

Screenshot_4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabancı Topluluğu tarafından oluşturulan ARF (Almost Ready to Fly) Girişim Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi resmi olarak başladı. Bu dönem, enerji, ileri malzeme, dijital ve sağlık teknolojileri olmak üzere dört kategoriye yoğunlaşıyor. Programa 500’den fazla girişimci başvurdu ve geçen döneme kıyasla yüzde 16 daha fazla başvuru oldu.

Seçilen 13 girişim, programın 10. concordebet haftasında gerçekleştirilecek ‘Flight Check’ değerlendirmesine tabi tutulacak. Bu değerlendirmede, global girişimcilerin de programa katılması planlanmaktadır.

İstanbul’da Sabancı holdingin merkezinde özel olarak hazırlanan bir alanda çalışmalarını sürdürecek olan girişimciler, Sabancı Topluluğu’ndan inovasyon mentorlarından da destek alacaklar. Her bir girişime, prototip veya müşteri bağlantıları gibi çeşitli gelişmeler için 30 bin dolarlık bir destek sağlanacak.

Aralık 2023’te gerçekleştirilecek final gününde girişimler, projelerini bir Yatırım Jürisi’ne sunacak. Başarılı girişimcilere, 150 bin dolara kadar concordebet giriş tohum finansmanı desteği verilecek.

Gökhan Eyigün, Sabancı Topluluğu’nun Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı olarak yaptığı açıklamada, programın amacının sadece maddi destek sağlamak olmadığını, aynı zamanda Türkiye’yi küresel bir girişimcilik merkezi yapma hedefi taşıdığını belirtti. Eyigün, programın Sabancı Topluluğu içerisindeki çalışanların da girişimcilik ekosistemine dahil olmasını teşvik ettiğini vurguladı.

Gökhan Eyigün, programın ilk döneminde tohum yatırımı almaya hak kazanan girişimlerin şirketleşme süreçlerine devam ettiğini belirtti ve programın kurumsal hayatla girişimcilik ekosistemini birleştiren bir köprü oluşturduğunu ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver