Saçların Önemi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayatın günlük rutini içerisinde bizlerin bir parçası olan ve görüntümüzü tamamlayan saçlar bizleri dış dünyaya yansıttığı için önem taşımaktadır. Sadece görüntü olarak değil bunun yanı sıra başımızda bulunan saçlar dışarıdan gelebilecek herhangi bir zararlı hasara karşı da bizlere korumaktadır. Kafa derisini korumada faydası bulunan saçlarımız vücut ısısı dengemizi de korumaktadır.

İnsanın saç derisi, tırnak derisi ile aynı biçimine sahip keratinden oluşur. Saç bakım losyonu hissi veren, Keratin de bu anlamda dayanıklı bir maddedir. Bulunan yeri korur.

Düz, kıvırcık, dalgalı, ince uçlu, açık kapalı renklere sahip olan saçlarımız; bizim genç görünmemizi de sağlayan parçamızdır. Zamanla dökülmeler yaşanabilen saçlarımızı dışarıdan farklı bakım ürünleri ile desteklemek gerekir. Özellikle 50 yaşına varıldığında saç dökülmesinin daha da hızlandığı ve kayıp oranı artmaya başladığı bilindiği için de bu tarz doğal yöntemlere başvurarak saçları eski sağlığına kavuşturabilmemiz önemlidir.

Saç Bakım Malzemeleri

Saç bakım malzemelerine doğal bir bakım örneği verecek olduğumuzdan saç bakım serumu saçların birkaç ay içerisinde damla serumunu düzenli kullanarak daha çok çıkmasına ve seyrekleşmiş saçların uzamasını sağlayacaktır. 50 yaş altı mucizevi saç çıkaran serum olan redonoax’ ı sağlık bakanlığı onaylı olarak sitemizden edinebilirsiniz.

Piyasada satılan satılan saç derinizi daha da kuvvetlenmesini ve saçlarımızın güçlenmesini sağlayan saç bakım malzemeleri bulunur. Kadınlar için ve erkekler için farklı farklı saç bakım ürünleri mevcuttur.

Argan yağı; argan meyvesinden elde edilen ve mucizevi bir uzatmaya ve parlak bir görünüme kavuşturmaya yarayan bir bitkidir. Argan yağından yapılmış saç bakım yağı; saç derisi için kullanılabilir.

Saç bakım kremleri de kırılmaya meyilli ve hassas olan saçlar için tercih edilir. Yıkanmış olan saça farklılık kazandırmak ve hacmini arttırmak için de saç bakım spreyleri kullanılır.

Piyasada satılan her saç tipine uygun olarak tasarlanmış saç bakım kremleri. Haftanın bir günü yapılan rutin saç bakım maskeleri de uygun fiyatlar ile elde edilir.

Düzleştirmelerden ve fön makinelerine zararlı etkilerinden korumak için saçlara özel tasarlanmış onarıcı bakım maskeleri de saçları belirli zamanlarda uygulanabilir.

Sürekli boyanmış, boyalı bir saça sahipseniz de boyalı saçlar için özel tasarlanmış saçlar için saç şampuanları tercih edilebilir.

Saç bakım yağları ya da saç bakım serumları gece ve gündüz özel ayarlanmış şekilleri ile saç dökülmesi önlemesi için kullanılabilir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver