Safra Kesesi Ameliyatı Nedir

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Safra Kesesi Ameliyatı karın bölgesini keserek açılmasının ardından hastalanmış safra kesesinin çıkarılması işlemidir. Bu işlem esnasında anestezi uygulanır ve hastanın bayılması sağlanır. Safra Kesesi Ameliyatı Süresi oldukça kısadır. Safra kesesi, karaciğerin hemen alt kısmına bitişik olan bir organdır. Karaciğerin attığı sarıyeşil renkli sıvıyı içinde hapsederek bağırsak yoluna atar. Böylece sindirim yolu ile vücuttan atmış olur. Safra kesesinin en iyi konsantre olduğu zamanlar vücudun aç kaldığı zamanlardır. Eğer bu konsantrasyonda Problem meydana gelirse o zaman safra kesesi ameliyatı olmak gerekebilir.

İki farklı şekilde yapılabilir. Birincisi açık ameliyattır ki bunda karın bölgesi cerrahi kesi yapılarak açılır. Açılan bölgeden safra kesesi çıkartılarak kesilen bölge tekrar kapatılır. Hastanın iyileşme süresi 50 küsur gün sürebilir. Bir diğer ameliyat yöntemi ise kapalı ameliyattır. İsminden de anlaşıldığı üzere bu ameliyatta kesme işlemi yapılmaz. Karın bölgesinde birkaç delik açılır ve bu deliklerden kameralı cihazlar sokularak safra kesesinin durumu monitörlere yansıtılır. Ve yine cihazlar aracılığı ile safra kesesi alınır. Bu işle diğerine göre daha basit ve ağrısızdır. Ayrıca safra kesesi ameliyatı süresi de bu yöntemle çok daha kısadır.

Safra kesesi alma ameliyatının komplikasyonları nelerdir?

Yine de her ameliyatın olduğu gibi bunun da bazı yan etkileri vardır. Ama sağlıksız olan safra kesesinin vücutta bekletilmesi çok daha zararlı ve tehlikelidir. Çünkü hastalanmış ve işlevini kaybetmiş bir safra kesesi vücut içinde durdukça çok daha büyük hastalıklara yol açabilir. Buna mani olmak için safra kesesi rahatsızlığı belirtilerini fark eder etmez hemen müdahale etmek gerekir.

Safra kesesi alınmasının vücuda ne gibi zararları vardır?

Safra kesesini aldırmanın vücuda herhangi bir zararı yoktur. Bilakis faydası vardır. Şöyle ki; vücut için hayati bir önem taşımayan safra kesesi işlevini kaybettikten sonra vücut için sadece bir zarar mesabesindedir. Bu sebeple aslında vücudunuzda bulunan bir fazlalıktan kurtulmuş olacaksınız. Safra kesesi sebebi ile yapılması gerekli olan perhizlerden de kurtulmuş ve dilediğiniz yemek hususunda özgür olacaksınız. Vereceğiniz cüzi miktardaki safra kesesi ameliyatı fiyatı ile olacağınız ameliyat sayesinde hayatınızın geri kanını daha rahat ve özgür geçirmenizi sağlar.

Safra taşları alındıktan sonra tekrar taş oluşma riski nedir

Bu riski iki şekilde açıklayabiliriz. Öncelikle safra kesesi komple alınıyorsa, bu ameliyatı geçirdikten sonra tekrar taş oluşma ihtimalini çok zayıftır. Çünkü safra taşına sebep olan safra tamamen alınmış olacaktır. Verdiğimiz küçük ihtimal ise safra yolu dediğimiz bölgede oluşabilecek taşlardır ki bu ihtimal çok düşüktür. Diğer ameliyatta safra kesesi alınmaz bunun yerine sadece taşlar alınarak ameliyat işlemi tamamlanır. Bu ameliyat sonrası safra da taş oluşma riski varlığını devam ettirmiş olur. Ama hasta biraz perhiz ve dikkatle tekrar taş oluşumunun önüne geçebilir.

Safra kesesi ameliyatı fiyatları

Safra kesesi ameliyatı fiyatları kişiden kişiye değişir. Bu değişiklikler ameliyat olacak kişinin kilosuna göre değişir. Eğer ameliyatta safra kesesindeki taşlar alınacaksa bu işlem daha basit olduğu ve safra kesesi ameliyat süresi daha kısa sürdüğü için fiyat daha düşük olacaktır. Ama safra kesesinin komple alınması gerekiyorsa bu durumda ücretlendirme bu duruma göre yapılır. Ameliyat esnasında meydana gelen durumlarda safra kesesi ameliyatı fiyatında değişikliklere sebep olabilir.

https://hakanakinci.com/safra-kesesi-ameliyati/ ß hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver