Sağlık Bakanı Koca’dan Meme Kanseri Hikayesi Gül Betül Sağlığına Kavuştu

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meme kanseri teşhisi konulan Gül Betül’ün başarılı tedavi sürecini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplum sağlığına dair önemli bir mesajı paylaşarak meme kanseriyle mücadele eden bir hastanın hikayesini kamuoyuyla paylaştı. Bu hikaye, meme kanseri teşhisi konulan ve başarılı bir tedavi sonrasında sağlığına kavuşan Gül Betül Hanım’ın öyküsünü içeriyor.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “29 yaşındaki öğretmen Gül Betül Hanım, memesinde kitle şikayetiyle Etlik Şehir Hastanesine başvurdu. Meme kanseri teşhisi kondu. Ameliyatının üzerinden 35 gün geçmiş ve çalışma hayatına dönmüş durumda. Kadınlar, korkularıyla muayene olmaktan kaçmasınlar diyor.”

Sağlık Bakanı’nın bu paylaşımı, meme kanseri konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacı taşıyor. Hikaye, Gül Betül öğretmenin sağlığına kavuşma yolculuğunu anlatıyor.

Etlik Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Lütfi Doğan da video ile bu hikayeye destek veriyor. Prof. Dr. Doğan, tetkikler sonrasında tümörün Gül Betül öğretmenin koltuk altlarına yayıldığını ancak tedaviye olumlu yanıt verdiğini belirtiyor.

Ameliyat sonrasında Gül Betül öğretmene estetik açıdan kabul edilebilir sonuçlar sunulduğunu dile getiren Prof. Dr. Doğan, hastanın hızla normal yaşamına ve işine dönmesini sağladıklarını açıkladı.

Gül Betül öğretmen de kendi deneyimlerini paylaşarak, meme kanserinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ve korkuların tedavi sürecini aksatmaması gerektiğini vurguluyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver