Sağlık Bakanlığı Muayenehanesi Olan Hekimlere Vakıf Üniversitelerinde Hizmet Verebilme İmkanı Tanıdı

image_66112c951c83b
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı’nın Yönetmelik Değişikliği

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, muayenehanesi bulunan hekimlerin artık vakıf üniversitelerinde de hizmet verebilmesine olanak tanındı. Bakanlıkça hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yıllık Sözleşme Yapılacak

Değişiklikle yönetmeliğin “Vakıf Üniversitelerine ait hastaneler ve vakıf üniversiteleri ile özel hastane işbirliği” başlıklı ek 8. maddesine yeni fıkra eklendi. Buna göre, muayenehanesi bulunan hekimler, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak şartıyla muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini vakıf üniversite hastanelerinde yapabilecek. Bu durumda hastalar, hastanedeki tedavi masraflarını kendileri karşılayacak.

Hekim ve Başhekim Sorumluluğu

Ayakta veya yatarak tedavi öncesi hastalar, tıbbi müdahale hakkında muayenehane hekimi tarafından bilgilendirilecek. Tedavi süresince ilgili hekim tarafından kesintisiz hizmet sunumu sağlanacak ve teşhis tedavi hizmetlerinden muayenehane hekimi ve vakıf üniversite hastanesi müştereken sorumlu olacak.

60 Yaş Kuralı

Yönetmeliğe göre, 60 yaşını dolduran veya en az yüzde 60 engellilik oranına sahip tabipler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. Ancak bu hekimler diğer maddeler kapsamında kadrolu veya kadro dışı geçici olarak çalışamayacaklar. Mevcut durumda birden fazla tesisde çalışan tabipler mevcut şekilde görevlerine devam edecekler.

Bu Yazıya Tepki Ver