Sağlık Uzmanından Duş Öncesi Hayati Bir Uyarı Duş Almadan Önce Buna Dikkat Edin!

Screenshot_12
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su krizinin hüküm sürdüğü günlerde sağlık uzmanlarından dikkat çeken bir öneri geldi. Mikrobiyolog Dr. Tom Makin, tatilden dönüşlerde yapılması gereken basit bir önlemle ölümcül bakterilere karşı korunmanın mümkün olduğunu açıkladı. İşte, duş almadan önce dikkat etmeniz gerekenler!

Duş Almadan Önce Dikkat!

Günümüzde su kaynaklarının giderek azaldığı ve su krizinin küresel bir sorun haline geldiği bir gerçek. Bu bağlamda suyun tasarruflu kullanımı kadar, suyun kalitesi de büyük önem taşıyor. Tatilden dönüşlerde veya farklı nedenlerle uzun süre kullanılmayan duş başlıklarında oluşabilecek tehlikeli durumları ele alan mikrobiyolog Dr. Tom Makin, dikkat çekici bir uyarıda bulunuyor.

Dr. Makin, suyun, duşa girmeden önce 20 dakika boyunca akıtılması ve duş başlığının kapatıldıktan sonra bir süre banyoya girilmemesi gerektiğini öneriyor. Bu basit önlem, yaşamı tehdit eden öldürücü bakterilerin oluşumunu engellemeye yönelik bir tedbirdir.

Lejyonella Bakterisi ve Tehlikesi

Bu uygulamanın temel nedeni, tatilde olduğunuzda uzun süre kullanılmayan duş başlıklarındaki suyun lejyonella adı verilen tehlikeli bakterilere ev sahipliği yapma potansiyeline sahip olmasıdır. Lejyonella bakterisi, insanların solunum yoluyla solumasına neden olan bir mikroorganizmadır ve lejyoner hastalığına yol açabilir. Bu hastalık, zatürre ve organ yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir ve bu durumlar ölümcül olabilir. Lejyonella bakterisinin çoğalması için suyun sıcaklık aralığının 20°C ile 45°C arasında olması gerekmektedir.

Uzmanın Önerisi

Tatilden döndüğünüzde duş almadan önce Dr. Makin’in önerdiği uygulamayı şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz: “Bir elimle burnunuzu ve ağzınızı kapatın, diğer elinizle duşu açın.” Ardından en az 20 dakika boyunca banyoya girmeyin. Bu basit yöntem, lejyonella bakterisinin oluşumunu engellemeye yardımcı olacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü, banyo yapmak yerine duş almanın lejyonella bakterisinin artmasına neden olduğunu belirtmektedir. Bu nedenle, sağlığınızı korumak için Dr. Makin’in önerilerini dikkate almanız önemlidir. İngiltere’de yılda yaklaşık 500 kişinin bu bakteriye yakalandığı tahmin edilmektedir. Sağlığınızı riske atmadan basit bir önlemle bu tehlikeyi önlemek mümkün.

Bu Yazıya Tepki Ver