SAHA SERVİS YÖNETİMİNDE EZBERLER BOZULUYOR

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saha servis yönetiminde yepyeni bir dönem başlıyor. “Yeni normal” sürecinde uzaktan verilen hizmetlerin önemi de arttı. Temassız teknolojilerin de kullanıma girmesi ile, “satış sonrası hizmetler” uzaktan erişilebilir hale geldi. Hizmetlerin dijitale aktarılması ile bekleme sürelerinde de azalmalar sağlanmaya başlandı. Böylelikle şirketler, müşteri memnuniyetinde önemli avantajlar elde eder oldular. Paralel olarak da saha servis yönetiminde anında ve uzaktan erişim konusu satış sonrası hizmetlerin ayrılmaz bir unsuru oldu.

Geleneksel iş modellerinin dijitalleşme ile birlikte şekil değiştirdiği çağımızda, bilgi teknolojilerinin şirketlere katkısı sadece üretim sektörü ile sınırlı değil. Satış sonrası hizmetler de teknoloji ile gelişiyor. Saha servis hizmetlerindeki süreçlerin dijitalleşmesi de şirketlere her aşamada çeviklik getiriyor. Şirketler sahada oluşabilecek problemlere anında ve uzaktan müdahale edebilmeleri sayesinde müşteri memnuniyeti kazanma yolunda büyük avantaj elde ediyorlar.

Son kullanıcının kusursuz bir satış sonrası deneyimi yaşaması için, saha servis elemanının anında uzaktan erişimle uzmanlar tarafından yönlendirilmesi artık mümkün. Nasıl mı? Saha servis yönetimi süreçlerinin artırılmış gerçeklik teknolojisi ile entegrasyonu sayesinde.

IFS tarafından geliştirilen “Uzaktan Yardım-Remote Assistance” uygulaması ile söz konusu teknoloji, temel olarak iki gerçek zamanlı video akışını birleştirerek uzaktaki bir uzmanı, farklı bir konumda destek ihtiyacı olan servis elemanı ile birleştiriyor. Bu uygulama, nesneleri birbirine bağlamasının yanında, insanları da birbirine bağlayıp erişimi ve etkileşimi en üst düzeye çıkararak bilgilerin kolayca paylaşılmasını sağlıyor.

Uzaktan Yardım, daha ölçülebilir ve eş zamanlı veriye ulaşıp her duruma uygun çözüm üretilmesini sağlıyor!Saha servis yönetiminde uzaktan yardımın faydaları oldukça fazla. Bu faydaların başında “verilere anında ulaşmak“ ve “analiz kabiliyeti kazanmak“ geliyor. Markalar açısından verinin kıymeti, kazançları kadar önemli. Finansal hedeflerin gerçekleştirilmesi adına bir numaralı koşul başarılı veri analizinden geçiyor. Dolayısıyla sahanın ve satış sonrası hizmetlerin dijital dönüşümü, şirketlere çeviklik kadar hedef kitle davranışı hakkında veri de sağlamakta.

Bu teknoloji sayesinde şirketler sundukları ürün, satış ve satış sonrası performansları ile ilgili daha ölçülebilir ve eş zamanlı veriye ulaşıp duruma uygun çözüm üretme noktasında esneklik ve çeviklik kazanmakta. Örneğin; cihazınız bozuldu ve tamir için servis elemanı yönlendirildi, kullanılan takip sistemi sayesinde şirketler müşterilerine çağrı merkezlerinden daha tutarlı bilgi aktarabiliyorlar. Hız kavramının müşteri memnuniyetinde ne kadar büyük rolü olduğu ise malum. Sahaya eş zamanlı erişim, uygun çözümlerin hızlı üretilmesine de büyük katkı sağlıyor.

Dijitalleşmiş bir saha yönetimi ile sadece stok kaybında %97 azalma! Amerikan enerji ekipmanları şirketi NEE ölçülebilir tasarruflar için “IFS Uzaktan Yardım”ı seçti!

Rekabet şartlarının güçlenmesi ile beraber satış sonrası hizmetler son derece önem kazandı. Müşteri bir taleple geldiğinde ona uygun çözüm üretmek, şirketler için olmazsa olmaz bir beceri. IFS sunduğu kurumsal iş uygulamaları ile şirketlere ihtiyaç duydukları esnekliği ve çevikliği sağlıyor. Saha servis süreçlerini IFS ile dijitalleştiren şirketler verimli ve hızlı hale gelerek ticari yarışta avantaj elde ediyor.

Örneğin ABD menşeli enerji şirketi National Energy Equipment Inc (NEE) saha servis süreçlerinin tamamını IFS’ in geliştirdiği Saha Servis Yönetimi (FSM) çözümü ile dönüştürdü. 15 merkezde 500’den fazla personel kapasitesiyle NEE, müşterilerine enerji ekipmanları sağlıyor. IFS Saha Servis Yönetimi çözümü, toplu tesisler, terminaller, havaalanı yakıt tesisleri, perakendeciler, filo operatörleri gibi geniş bir petrol müşterisi yelpazesine proje ve hizmetler sunan NEE’ nin saha operasyonlarını optimize etmek için tercih edildi. NEE’ nin paylaştığı verilere göre bu hizmetler şirketin gelirinin yüzde 20’sini oluşturuyor. Müşteri talebini eksiksiz yerine getirmeyi hedefleyen şirket saha servis yönetimi performansını dijitalleştirerek stok kaybında yüzde 97 azalma, dağınık bir organizasyonda sorunsuz bir veri akışı, mobil çözümlerle daha fazla çeviklik, daha doğru ve verimli zamanlama, gelişmiş müşteri hizmetleri, işe değer katan operasyonları çeşitlendirme yeteneği, sahada fatura kesme süresinin azalması, nakit akışını iyileştirme olarak yansıdı. NEE şirketinin tedarik zinciri direktörü Kevin Bresson “Ölçülebilir tasarruflar, hizmet sunumundan faturalandırmaya, süreçlerin şeffaflaşması ile mümkün hale geldi.” diye belirtiyor. Önceleri bu alanda ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını söyleyen Bresson, IFS’in geliştirdiği saha servis yönetimi çözümlerinin entegrasyonunun ardından envanter farklarının %20’den %1’e düştüğünün de altını çiziyor.

Bu Yazıya Tepki Ver