Şahin Zülfikarlı Kimdir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Şahin Zülfükarlı, 1994 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya geldi. İş hayatında başarılı bir ailenin çocuğu olan Zülfükarlı, 2010 yılında Türkiye’ye geldi. Genç yaşta olmasına rağmen ülkemize gelmesinde Türk halkına duyduğu sevgi etkili oldu. Geldiği günden itibaren hem okudu hem de ailesinin projeleri ile ilgilendi.

Şahin Zülfükarlı, Marmara Üniversitesi Turizm Fakültesi, Bilgi üniversitesi İngilizce İşletme bölümlerinden mezun oldu. Henüz okurken aile işletmeleriyle yakından ilgilendi ve küçük yaşlarda büyük iş deneyimine sahip oldu.

Gebze’de faaliyet gösteren Sönmezler Metal; 20 bin metrekarelik dev tesisi ile Türkiye’nin sanayi devleri arasına girdi. Fabrika mamullerinin yüzde 60’ı yurtdışına ihraç edildiğinden ülkemize büyük katkı sundu. Şahin Zülfükarlı, Sönmezler Metal’e yatırım yapacaklarını ve yeni üretim tesisleri ile birlikte dünyada adını duyuracaklarını belirtti.

Zülfükarlı’nın kendi yatırımı içerisinde yer alan Zülfükarlı İnşaat, İstanbul’un aranan iş merkezlerine adını verdi. Firma tarafından inşa edilen ofis projeleri İstanbullu iş insanlarının ilgisini çekmeyi başardı. Şahin Zülfükarlı, Kozyatağı ve Bağdat Caddesi projelerinin de yakın zamanda biteceğini ve konut projelerine odaklanacaklarını söyledi.

Turizm eğitimi alan Zülfükarlı, Türk turizmine inanıyor ve yatırım yapmak gerektiğini söylüyordu. Marmaris’te bulunan Poseidon Butik Otel’i bünyelerine katan Zülfükarlı Holding, turizm alanındaki yatırımların da kapısını aralamış oldu.

Şahin Zülfükarlı tarafından özel bir törenle açılan ve İstanbul halkının beğenisine sunulan 555-IST Cafe için büyük meblağlar harcandı. 35 milyon dolar yatırım payı alan yemek zincirini özel olarak takip eden iş adamı, önemli misafirlerini burada ağırlıyor. Aile geleneği olarak çalışanlarına saygılı olan ve onların haklarını önemseyen Şahin Zülfükarlı, yatırım kararlarını da kendi kurduğu özel bir ekip ile birlikte alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver