Sanat Tarihçisi Broşun Gerçek Değerini Yıllar Sonra Fark Etti

image_66011409f3eab
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Flora Steel, Antika Pazardan Aldığı Broşun Değerini Anlattı

Sanat tarihçisi Flora Steel, 1988 yılında İngiltere’deki bir antika pazarından aldığı broşun gerçek değerini çok sonradan fark ettiğini söyledi. İtalya’nın başkenti Roma’da yaşayan Steel, broşun asıl değerini BBC’nin 2011’de hazırladığı “Antiques Roadshow” adlı programı geçen yıl YouTube’dan izlediğinde keşfettiğini belirtti.

Şoke Eden An

Sanatçı William Burges‘ın 19. yüzyılda tasarladığı takıların tanıtıldığı bölümde elindeki broşu gören Steel, büyük bir şok yaşadığını dile getirdi. “Bir anda ‘Aman Tanrım, bu bendeki broş’ dedim” ifadelerini kullanan Steel, programa katıldığını hatırladı.

Kutsal Kase Olarak Tanıtıldı

Programda broş, “19. yüzyılda Viktorya dönemi tasarımlarının kutsal kasesi olarak görülebilir” şeklinde tanıtılmıştı. Bu tanıtımın ardından Steel, birkaç yıl boyunca paltosuna taktığı ve daha sonra dolaba kaldırdığı broşu satmaya karar verdiğini açıkladı.

Açık Artırmada Yüksek Fiyata Satıldı

Kimliği açıklanmayan bir koleksiyoner, düzenlenen açık artırmada broşu 9 bin 500 sterline satın aldı. Steel, broşun gerçek değerini keşfetmenin heyecanını ve şaşkınlığını hala üzerinden atamadığını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver