Scottie Wilbekin’e Verilen 5 Maç Men Cezası Onandı

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Kulübü, basketbolcu Scottie Wilbekin hakkında alınan 5 maç men cezasının Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu. Bu ceza, Wilbekin’in 2024 Olimpiyat Ön Eleme A Milli Erkek Takım maçlarına katılmama kararına yanıt olarak Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu tarafından verilmişti.

Sarı-lacivertli kulüp, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu cezanın sadece Scottie Wilbekin’e değil, yurt içi ve dışı yarışmalarda üst radissonbet seviyede mücadele eden kulübümüze de büyük zarar verdiğini üzülerek belirtiyoruz. Hem Milli Takım hem de Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin prestiji bu durumdan olumsuz etkilenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe Kulübü, verdikleri destek ve yaptıkları katkılarla milli takımların her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, “Sporcumuzun haklı gerekçeleri göz ardı radissonbet giriş edilerek alınan bu kararı kabul etmiyoruz. Bu meseleyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, FIBA ve CAS nezdinde hukuki süreçle takip edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver