Sedat Topçu: Futbolu Bıraktıktan Sonra Teknik Direktör Olarak Geri Döndü

image_6580471c528fa_kD2fYN
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

43 yaşındaki Sedat Topçu, futbolculuğu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak geri döndü.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlardan Şirinspor futbolcusu Sedat Topçu, 14 yıl önce bir müsabaka sonrası teknik direktörüne kızarak futbolculuğu bıraktı. Ancak, sevdiği yeşil sahalara geri dönen Topçu, birçok kulüpte teknik direktörlük görevini üstlendi ve 9 yıllık kariyerinde 7 kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Teknik direktörlük serüveni

Topçu, futbolu bıraktıktan sonra Şirinspor’da teknik direktörlük yapmaya başladı ve burada 2 sezon namağlup olarak büyük bir başarı elde etti. Ardından başka takımlarda da hocalık yaparak şampiyonluklar yaşadı. Kocaeli Amatör Ligi’nde ses getiren Topçu, futbolu sevmeyi ve sevdirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Futbolu bırakma sebebi

Sedat Topçu, teknik direktörlük yapmaya karar vermesinin sebebini, futbolculuk döneminde hocaların adil davranmaması olarak açıkladı. Oyuncularına performanslarına göre davrandığı için başarılı olduğunu belirten Topçu, hocaların belirli bir kalıba girdiğini ve sadece belli kişilere fırsat verdiğini düşündüğünü söyledi.

Futbolculardan teknik direktör olmak

Topçu, futbolculuktan hemen sonra teknik direktörlük yapmaya başladığını ve bu süreçte yaşça kendinden büyük futbolcularla çalıştığını dile getirdi. Kendi arkadaşlarıyla aynı takımda olsa bile bir çizgisinin olduğunu ve bu çizgiyi koruduğunu belirten Topçu, hocalık yapmanın futbol oynamaktan çok farklı olduğunu vurguladı.

Fotoğraf: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver