Şehit Güngör Dolunay’ın tanrısal emaneti üzgün annesine teslim edildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yaşamış Zehra Dolunay (51), PTT Genel Müdürlüğü kadar 2002 yılında başlatılan “Cumhuriyetin 100. yılına mektup” kampanyası dahilinde o zamanlar 13 yaşında olan oğlu Güngör Dolunay için mektup yazdı. Jandarma Teğmen Güngör Dolunay geçtiğimiz haziran ayında, Hakkari’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Acılı anne, oğlu 2023’te okusun diye yazdığı mektubu PTT yetkililerine dilekçe yaparak geri istedi. PTT yetkilileri de, şehit annenin bu çağrısına düşüncesiz kalmadı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

PTT İzmir Başmüdürü Şerif Kaçmaz, PTT İzmir Başmüdür Yardımcısı Abdullah Sarıboğa, PTT İzmir Pazarlama ve Satmak Müdürü Barışma Atilla ve PTT İzmir Değerli Kağıtlar Şube Müdürü Hamdi Dereli, şehit annesi Zehra Dolunay’ı Bornova’da ikamet ettiği evinde ziyaret etti. PTT İzmir Başmüdürü Şerif Kaçmaz, Zehra Dolunay’ın oğlu için yazdığı mektubu anneye elleriyle geri verdi. Şehit annesi Zehra Dolunay’ı evinde ziyaret eden PTT yetkilileri, annesinin şehit oğlu için yazdığı mektubu geri verirken duygu batmiş anlar yaşandı.

“FAZLA KÖTÜ BİR ŞEY”

Anne Zehra Dolunay, şehit oğluna yazdığı mektubu teslim aldıktan sonradan, “Ben bunu oğluma bir sürpriz olsun, çocuğuma bir hatıra kalsın diye yazıp göndermiştim. Yazıp gönderdiğim gün de PTT’nin bu etkinliğinin son günüydü. Oğluma yazdığım mektup geri geldi. Çok kötü bir şey” dedi.

Oğlunu şehit eden teröristlerin etkisiz ülkü getirilmesi üstüne de konuşan Zehra Dolunay, “Keşke bize verselerdi. Keşke onların ölümünü biz de görseydik. Gözümün içine baksalardı. Onlar öldürüldü; fakat keşke yakalanıp bize teslim edilselerdi. Her şehit annesine, her şehit babasına, her şehit kardeşine” sözlerine yer verdi.

Acılı anneye emanetini teslim eden İzmir PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz da, “Şiddet bir tahsis natürel, acıları paylaşıyoruz. Memleketimizin her köşesinde şehitlerimizin acısını yaşıyoruz. Ailesinde asker olmayan kimse yok gibi. Allah hepsini korusun ilk önce. Zehra hanımefendinin cumhuriyetimizin 100. yılına PTT Genel Müdürlüğü göre düzenlenmiş olan 2023 yılına mektup kampanyasında merhum şehit kardeşimize yazdığı mektup için buradayız. Ne yazık fakat kardeşimiz aramızda yok. Onun hatırası olarak biz de PTT Genel Müdürümüzün de talimatıyla bu aziz hatırayı kutsal emaneti annemize takdim ettik. Hem taziyemizi ayrıca de duamızı gönderdik. Geri getiremeyiz evladımızı, kardeşimizi; lakin onların bu vatan için yaptıklarını, bu vatan toprakları için kanlarını döken Güngör kardeşlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğilerek bunları tekrar tekrar yaşatacağımıza söz veriyoruz. PTT olarak kurumsal olarak da söz veriyoruz, personel olarak da laf veriyoruz” dedi.

“İADE ETMEK ZORUNDA KALDIK”

PTT İzmir Pazarlama ve Satış Müdürü Barıştırma Atilla ise şunları söyledi:

“2002 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi PTT Genel Müdürlüğünün 2023’te Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne gönderilmek üzere bütün Türkiye’ de bir kampanyamız oldu. İnsanlar 100. yılda çocuklarına, annelerine, babalarına, eşlerine kardeşlerine mektup yazdılar. Bizim Zehra annemiz de o zamanlar daha ilkokul çağlarında olan büyük oğluna bizim envaterimizde PTT Genel Müdürlüğü Kıymetli Kağıtlar Daire Başkanlığında gizli kalmak kaydıyla, 29 Ekim 2023’te verilmek üzere bir mektup yazıyor. Güngör evladımız, kardeşimiz, bölücü terör örgütü PKK ile Hakkari bölgesinde uğraş esnasında meydana çıkan çatışmada şehit oluyor. Maalesef şehit olunca da annemiz evladına Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılında kuruluş sene dönümüne verilmek üzere gönderdiği mektubu fazla acı bir şekilde geri istedi. Biz de gizli bulunan, oğluna gönderilmek üzere bulunan mektubu şu anda geri vermek zorunda kaldık. Annemizin kendi talebi üstüne iade ettik. O mektubun artık kendinde bulunmasını istedi. Şehit ailelerine, annelerine ne yapsak eksik. Biz de kurum olarak mektubu kendisine iade ettik.”

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver