Singapur Başbakanı Deepfake Videolar Konusunda Uyarıyor

image_658eff9b445eb_ApC9cV
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Lee Hsien Loong deepfake videoların yayılmasına ilişkin endişelerini dile getiriyor

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, deepfake videoların sosyal medya platformlarında yayılması konusunda uyarıda bulundu. Başbakan, deepfake videoların kendisi ve Başbakan Yardımcısı Lawrence Wong’u hedef aldığını belirterek, bu videoların kripto para birimi dolandırıcılığını teşvik ettiğini iddia etti.

Deepfake videolar, yapay zeka teknolojisi kullanarak gerçek kişilerin seslerini ve görüntülerini taklit ediyor

Başbakan Lee, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, deepfake videoların yapay zeka teknolojisi kullanılarak gerçek kişilerin seslerini ve görüntülerini taklit ettiğini belirtti. Bu videolarda, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’nın resmi etkinliklerden alınan gerçek görüntülerle hiç söylemediği şeylerin söylendiğini iddia etti. Deepfake videoların çok ikna edici olabileceğini ve halkı kandırmak için kullanıldığını vurguladı.

Halk deepfake videolara karşı dikkatli olmaya çağrılıyor

Başbakan Lee, deepfake videoların yayılmasının ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve insanları dolandırıcılığa karşı savunmasız bırakabileceğini söyledi. Yatırımlardan garantili getiri veya hediye vadeden bu dolandırıcılık videolarının görülmesi durumunda, halkın itimat etmemesi gerektiğini belirtti. Deepfake videoların yayılmasını önlemek için sosyal medya platformlarının daha fazla önlem alması gerektiğini de vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver