Singapur’dan İstanbul Havaalanı’na Airbus A350’lerle birincil tarifeli uçuş

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur’un sancak taşıyıcı havayolu şirketi Singapur Havayolları, İstanbul Havalimanı’na Airbus A350 tipi yeni tür uçakla ilk tarifeli seferini gerçekleştirdi. Daha önce Boeig 777-200 tipi uçaklarla operasyon yapan havayolu şirketi, bugünden itibaren bir süre önce filosuna dahil ettiği Airbus A350 tipi uçakla İstanbul’a uçmaya başladı. Singapur Changi Havalimanı’ndan yerel saatle 01.50’de havalanan SQ 392 sefer sayılı Airbus A350 tipi uçak, İstanbul Havaalanı’na saat 08.30 sıralarında iniş yaptı.

İstanbul Havaalanı’ndan Singapur’a gerçekleştirilecek ilk uçuş öncesinde ise terminalde merasim düzenlendi. Etkinliğe İstanbul Havaalanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, İstanbul Havalimanı CEO Danışmanı Melih Mengü ve Singapur Havayolları Avrupa Bölge Başkanı Sek Eng Lee’nin de bulunduğu çok sayıda davetli ve yolcu katıldı.

“HAVACILIK HER GEÇEN GÜN DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU ÜLKÜ GELİYOR”

İstanbul’dan gerçekleştirilecek uçuş öncesi uçağın içerisini gezerek yakından inceleme imkanı bulan İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, “Singapur Havayolları’nın böyle bir uçakla uçuş başlatması mutluluk verici. İnanıyoruz ama bunun devamı gelecek. Keza yolcularımızın transfer noktası hoş bir havalimanına hoş bir uçakla gelmiş olmalarını bakmak ziyadesiyle mutluluk verici. Şanslı olmasını diliyorum. dolaşmak için hoş bir uçak. Havacılık her geçen gün daha tehlikesiz ve daha konforlu ayla geliyor. Bu uçak da bunlardan bir tanesi. Çoktan yolculuk edecek yolcularımıza şanslı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ, PREMIUM ECONOMİ’I GETİRİYORUZ”

Singapur Havayolları Avrupa Bölge Başkanı Sek Eng Lee ise, “Uçuşlarımız için önemli bir dönüm noktasını kutlamaktan kibir ve sevinç duyuyoruz. İstanbul-Singapur hattında en modern, en yüksek yakacak tasarrufu karşılayan Airbus A350 ile uçuşlara başlıyor olmamız bizleri mutlu ediyor. İstanbul Havaalanı için bir ilki daha duyurmaktan onur duyuyorum. Singapur Havayolları premium ekonomi sınıfını Türkiye’ye getiren birincil ve tek havayolu olacak. Dikkatinizi bugünkü özel menümüze sürüklemek istiyorum. İlk uçuşta Türkiye Facebook sayfamızı peşine düşüp takip eden 100 binden artı takipçimiz tarafından seçilen özel ve lokal Türk menüsü sunacağız. Businnes class menüsü sarma, Adana kebap ve kadayıftan oluşurken, premium ekonomi ve ekonomi class yolcularımız imam bayıldı, Adana kebap ve sütlacın tadını çıkaracaklar” dedi.

“AMACIMIZ YOLCULARIMIZA EN YÜKSEK HİZMET ARZETMEK”

İstanbul Havaalanı CEO Danışmanı Melih Mengü de, “İGA ailesi olarak tüm amacımız gelen yolcularımıza ekibimizle ve teknolojik imkanlarımızla en yüksek kalitede hizmet arzetmek. Görüyoruz oysa bu hizmeti sunarken Singapur Havayolları gibi buraya uçan havayolları da kendi yolcularına hizmetin en yükseğini sunma gayreti gösteriyor. 1987 yılından beri İstanbul’a uçuşlarını aksatmadan gerçekleştiren Singapur Havayolları’nın yeni uçağıyla tanışıyoruz. Bizler elimizden geldiği dek tüm havayollarımızda olduğu gibi Singapur Havayolları’na da yardımcı olacağız” diye konuştu.

Singapur Havayolları’nın Airbus A350 tipi uçağıyla İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği SQ 391 sefer sayılı uçak, törenin arkasında yolcularıyla birlikte Singapur’a gitmek üzere saat 14.25’te havalandı. (İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver