SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Elektriğin buluşu ile beraber günden güne değişen ve gelişen dünyamızda  yeni icatlar onlara ait tamir aparatlarının bulunduğu yeni ürünleri de getirmiştir. Anlattığımızı örneklendirecek olursak eğer elektriğin icadı ile beraber yeryüzündeki bir çok haneye elektriğin ulaşılması gibi bir durum söz konusu olacaktır. Bir hane için elektrik dağıtma işlemi oldukça kolay iken yüzlerce , binlerce hatta milyarlarca ev için elektriği dağıtmak biraz sorunlu bir işlemdir bunun için yüksek gerilim hatları üzerinden geçen kabloların ulaştırdığı elektrik bu sorunu gidermektedir. Ayrıca bu gerilim hatlarının geçtiği kabloların herhangi bir arıza anında elektriğin kesilmesi veya elektriğe anında müdahale edilmesi gibi durumlarda kablo kesme makası adını verdiğimiz kaliteli makaslarımız sizlerin hizmetindedir.

Elektrik kablolarının yalıtkan kısmı yani elektriği geçiren kısmı oldukça tehlikeli olup bazı durumlarda kablo soyma işlemi yapılması gerekebilir, kablo soyma pensesi adı verilen kendine özgü bir cihaz ile kablo soyma işleminin yapıldığı bu cihaz oldukça kullanışlı olup bir çok farklı ihtiyacı en uygun şekilde ve en uygun olarak gidermektedir.

Bahsetmiş olduğumuz gibi yeni dünyanın yeni ihtiyaçlarını karşılamak yenilikleri doğurduğu gibi biraz da olsa beraberindeteferruatlı  işlemleri doğurmuştur. Bunun bir tanesi de tel çekme makinesi yapılması gereken tel çekmedir. Tel çekme işlemi yüksek gerilim hatlarında bulunan yüksek gerilimi bünyesinde barındıran telleri hat üzerinden geçirmek için kullanılan bir sistemdir.

Hayatın her alanında olan ve çevremize baktığımız her yerde hatta evimizde ısınırken veya serinlerken mutlaka bir elektrik ürününü kullanırız. Bu bizleri elektrikle beraber yaşamaya iten bir durum haline gelmiştir. Elektriğin değerini elektriğin bize nasıl ulaştığı konusunda iyi analizler yaparak anlamamız biraz da olsa mümkün olabilir. Elektriğin ana hattan bize gerilim hatlarıyla ulaştığı sırada elektrik kablolarının uçlarını iyice sıkıştırmak gerekir. Pabuç adı verilen bu kısım pabuç sıkma pensesi ile iyice sıkıştırılıp o şekilde elektriğin geçişi sağlanmalıdır. Aksi takdirde kaçak akım veya herhangi bir afet durumunda daha fazla riskler teşkil edebilir.

Bu Yazıya Tepki Ver