Slime hamuru yeniden ortaya çıktı, zabıtalar tek tek topladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde çocuklar aralarında popüler bir oyun arabulucu olan; fakat kötü koşullarda, standartlara tutarsız üretilen ve uzmanlarca tehlikeli olduğu belirtilmiş slime isimli renkli, yapışık oyun hamurları Ticaret Bakanlığı kadar çözümleme edilmiş, çözümleme sonrası zararlı olduğu gerekçesiyle piyasadan toplatılma kararı alınmıştı.

Buca ilçesinde zabıta ekipleri de, kimyasal bir madde olan boraks ve tutkalla yapılan ‘slime’ adlı oyun hamurunun üretildiği merdiven altı firmaya başat yapmıştı. Ekipler, işin peşini bırakmadı. Semt pazarında hamurun satıldığı ihbarını alan ekipler, hemencecik harekete geçti.

MAHALLE PAZARINDA 3 TL’YE SATILIYOR

Buca’nın en büyük mahalle pazarlarından birisi olan Şirinyer Pazarı’nda 3 TL’ye paket paket slime satılmaya başlandığını saptayan ekipler, tezgahta satılan takriben 100 adet ürüne el koydu.

öte taraftan, uzun süre piyasada görülmeyen slimeların baştan piyasaya çıkması üzerine kontroller arttırıldı. Piyasaya meydana çıkan slimeların imal yerlerini tespit etmek için çalışma yürüten ekipler, daha önce etken yapılan ve ceza kesilen merdiven altı firmanın ad değiştirerek her yerde imalata başlamış olma ihtimali üzerine de araştırma yaptığı öğrenildi.

Hiçbir çocuğun ihmaller yüzünden hastalanmayı adalet etmediğini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Lokal yönetimlerin bir görevi de bu konularda hassasiyet göstermek, çocuklarımızın sağlığı için önlemler almaktır. Biz bu denetimlerle yalnızca zararlı bir ürüne yönelik alıştırma yapmıyoruz, bununla birlikte çocuklarımız, anne ve babaları için de bir farkındalık çalışması yürütmüş oluyoruz. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden kayda değer. O yüzden onları sevindirmek için aldığımız ürünlere de uyarı edelim, çocuk sağlığını hiçe sayanlara gönüllü denetleyiciler olalım, bu ürünlere rağbet göstermeyelim” çağrısında bulundu.

(İHA)

Bu Yazıya Tepki Ver