Son Dakika! Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Putin’in davetiyle bir araya gelecek

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karabağ’daki tarafları, esir ve ölü takası amacıyla çatışmalara son vermeye çağırmış, Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, “Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir dizi telefon görüşmelerinin ardından Rusya Devlet Başkanı, ölülerin ve esirlerin takası amacıyla insani nedenlerle Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunuyor” ifadeleri yer almıştı.

GÖRÜŞME, MOSKOVA’DA YAPILACAK

Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları da bugün Rusya Dışişleri Bakanının ara buluculuğunda istişarelerde bulunmak üzere Moskova’ya davet edilmişti. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Moskova’ya gitmeyi kabul etti.

İLK KEZ BİR ARAYA GELECEKLER

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Bakü ve Ermenistan, Moskova’da görüşmeyi kabul etti, aktif hazırlıklar yolda” ifadesini kullandı. Böylece Azerbaycan ve Ermenistan yetkilileri, çatışmaların başladığı günden bu yana ilk kez ortak bir ülkede bir araya gelecek.

Rusya’nın yanı sıra ABD ve Fransa da bugüne kadar 300’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği çatışmaların son bulması için ateşkes çağrıları yapmıştı.

Son Dakika! Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Putin'in davetiyle bir araya gelecek

Bu Yazıya Tepki Ver