Son dakika: Ceren Damar cinayetinde istenen cinayet emin oldu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in öğrencisi Hasan İsmail Hikmet göre öldürülmesine ilişkin açılan davada, sanık Hikmet’in ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Duruşma, davanın 24 Ocak’a ertelenmesine karar verdi.

DAVADA İKİNCİ DURUŞMA

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet (23) hakkında “ağırlaştırılmış müebbet hapis” istemiyle açılan davanın ikinci celsesi başladı.

Ankara 33. Ağır Canice Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu davalı Hasan İsmail Hikmet ile maktulün annesi Feyzan, babası Mustafa, kız kardeşi Selin Damar, eşi Levent Şenel ve müdahil Çankaya Üniversitesi’nin avukatı katıldı.

Duruşmayı Çankaya Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile bayan örgütü üyelerinin çoğunluğunu oluşturduğu kalabalık bir grup da peşine düşüp takip ediyor.

“KIZIMA İFTİRALAR ATILDI”

Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, davanın ikinci duruşması için toplandıklarını belirterek, “Birinci duruşmada kızıma iftiralar atıldı. İfadesini sözlü vermekten aciz katilin önüne yazılmış tutuşturulan metinden okunarak iftiralar atıldı. Savunma hakkı arkasına gizlenerek iftiralar atıldı ve dava mecrasından saptırılmaya çalışıldı.” diye konuştu.

“ARABULUCULUK TEKLİFİYLE GELDİLER”

Kendilerine aracilik teklifleriyle gelindiğini açıklayan Damar, bunları milletin ve yargının takdirine bıraktıklarını söyledi. Damar, mahkeme sonrasında da gerekli açıklamaları yapacağını söyledi.

Bayan Meclisleri namına konuşan Mizgin Sümbül de Ceren Damar Şenel’in yargı için öldürüldüğünü dile getirerek, “Biz de onun bıraktığı mücadeleyi burada, adliye salonlarında sürdürmeye devam edeceğiz. Bayan cinayetlerini durdurana dek devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Duruşma heyeti duruşma salonuna beklendiği sırada, maktulenin eşi Levent Şenel, izleyicilerden sanığa, sanığın ailesine ve avukatına sataşmada bulunulmamasını seve seve, “Mahkeme ne dek seri, saydam, adil olursa yargı de pek erken tecelli eder.” dedi.

2 OCAK’TA ODASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019’da üniversitedeki odasında ateşli silah ve bıçakla öldürülmüştü.

Kaynak: AA

Bu Yazıya Tepki Ver