Son Dakika! Ermenistan, Azerbaycan’ın Gence kentine yine füze saldırısında bulundu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın askeri danışmanı Harutyunyan, Rusya‘da yayın yapan bir kanalın programına konuk olmuş, “Şimdi yeni bir askeri taktik geliştirdik. Hava sistemlerini (SİHA’lar) imha etmek ve yerleşim noktalarını bombalamak; panik için” ifadelerini kullanmıştı. Danışmanın canlı yayında stratejilerinin, sivillere yönelik katliamlar olduğunu anlatması sonrasında, sabah saatlerinde Ermenistan Azerbaycan‘ın Gence kentine füzeli saldırı düzenledi.

KÖYLERE SALDIRDILAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’da yerleşim yerlerini hedef almaya devam ettiği; Goranboy, Tatar, Ağdam, Berde ve Ağcabadi bölgelerinde köylerin saldırıya uğradığını açıkladı.

ERMENİSTAN KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan, dünkü çatışmalarda Azerbaycan ordusunun, cephenin farklı yönlerinde Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirdiği belirtildi. Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait yaklaşık 10 tank, 6 D-20 top, 1 ‘Acacia’ kundağı motorlu topçu cihazı ve yaklaşık 30 aracı imha ettiği duyuruldu. Ermenistan güçlerinden 1’inci ve 7’nci alaylarından bir grup askerin mevzileri terk ederek kaçtığı ifade edildi.

Ayrıntılar geliyor…

Bu Yazıya Tepki Ver