Son dakika: İçişleri Bakanı Soylu’dan Adil Öksüz açıklaması

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

“BYLOCK MESELESİNDE YENİ BİR ALAN DAHA BULDUK”

Bakan Aristokrat, FETÖ’nün yalnızca bir terör örgütü olmadığını, hem istihbarat örgütü olduğunu bildirdi. İstihbarat örgütünün yapısının iç içe girdiğini ve bunu sökebilmenin çok kolay olmadığını kaydeden Bakan Asilzade, “15 Temmuz gecesi bu ihanetin içerisinde olanlar var. Bunlar bir dava konusu olarak kimisi bağlandı, kimisi devam ediyor. Ama bunların ifadeleri, itirafları var. İki; fazla doğal olarak bir ByLock meselesi var. Bu ByLock meselesi de iyi derece sökün edilen bir meselesidir, bu da devletin fazla önemli büyük bir başarısıdır. Bunun içerisinden sökülenlerden elde edilen ifadeler ve itiraflar var. Hepimizin bildiği sınav soruşturmaları var. Örgütün parasal yapılanması ve parasal ağı var. Örgütün mahrem yapısı var. Yine bu itiraflardan meydana çıkan, yakaladıklarımızdan çıkan tekrar bu sökülenlerden var. Bir mahrem yapılanması var. Yine tüm bunların yanı sıra ankesörlü aramalar, ardarda aramalar var. Gaybubet evleri var. Uluslararası inşa var. Bütün bunların içerisinde ulaştığımız alanlar var. Bu ulaştıklarımıza bakıyoruz oysa; bir açılmamış hat daha var. ByLock meselesinde yeni bir alan daha bulduk. Eski ByLock soruşturmalarına dahil ediyoruz” dedi.

ADİL YETIM AÇIKLAMASI

Bakan Asilzade, ABD’nin halen FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i tuttuğunu belirterek, “Biz bunların Amerika’da nerede ne olduğu, nasıl bir noktada olduğunu avucumuzun içi gibi biliyoruz. Nereden kazanıyorlar, nasıl ediyorlar, nereden bunu destekliyorlar, avucumuzun içi gibi biliyoruz. Peki, biz biliyoruz da Amerika bilmiyor mu? Amerika onların hukuka, kanuna uygunsuz kanunsuz meselesini bilmiyor mu? Gelelim Almanya ve Avrupa’ya. Almanya ve Avrupa’da bizim aradığımız, Türkiye’de darbeye karışan, kutup darbenin muhatabı olan kişileri muhafaza ediyorlar mı etmiyorlar mı, ediyorlar” diye konuştu.

Bakan Asilzade, ‘Adil Öksüz Almanya’da mı?’ sorusuna, “Net bir şey söylememek gerekir, fakat nerede olduğunu biliyoruz, bizde kalsın” cevabını verdi.

“5 BİN 300 AİLE İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Bakan Soylu, Türkiye’nin 2016 yılının ortalarından daha sonra terörle mücadele kapsamında ‘ikna metodu’ başlattığını hatırlatarak, bu konuda üniversite gibi çalıştıklarını kaydetti. şimdi 5 bin 300 aile ile görüştüklerini kaydeden Bakan Soylu, şöyle konuştu:

“Sadece Türkiye içerisinde yok, Türkiye’nin dışarıda da jandarma ve polisimiz 5 bin 300 aile ile görüşüyor. Bunların bazıları ortak görüşmeler. Son 3 yılda 600’ün üzerinde terör örgütü (PKK) mensubunu ailesi ile beraber ikna ederek getirip adalete teslim ettik. Bu büyük bir başarıdır. Peki acilen terör örgütüne katılım sayısı ney, 111 oldu. Bakın 5 bin 500’ün üstünde terör örgütüne katılım olduğu yıllardan geliyoruz. Sadece Türkiye içerisinde 15 bin kişinin üstünde insanın terör örgütünde var olduğu yıllardan geliyoruz. Derhal bir taraftan terör örgütüne katılım sayısı 111, bir taraftan yalnızca bizim bu sene terör örgütünden ikna ile getirdiğimiz birey sayısı 235. Bu şu demektir; biz terör örgütünden çok daha fazla terör örgütü içerisinde etkiniz. Yani burada ikna kabiliyetine sahip olmuşuz. Bu terör örgütünün ringin köşesine sıkıştığı ve psikolojisinin daha aşağı üstteki olduğu bir yapıyla karşısında karşıya olduğudur.”

2016 yılında terör örgütünün saptama edebildikleri 14 bin 500 telsiz konuşmasının bulunduğunu gösteren Bakan Aristokrat, bu konuşmaların açıklamalar ve rapor içerdiğini bildirdi. Bakan Soylu, şunları söyledi:

“Peki bu yıl kaça düştü, bin 100. Bu şu demektir; terör örgütünün bırakın sayısının 500’ün derhal üzerine düşmeyi, başka bir şey daha yapılmış burada. O da şu; terör örgütünün lojistiği engellenmiş, terör örgütünün hareket kabiliyeti daraltılmış ve aynı zamanda terör örgütünün haberleşmesi daraltılmış. 580’ene yakın son 2 yılda terör örgütünün telsizini aldık ellerinden. Yalnızca onların tavır kabiliyetini engelliyor değiliz, bununla birlikte ellerindeki araçları da bir vesileyle aldık. Burada öyle süreçler kullanıyoruz ama; terör örgütünün birçok geçmişte ne yaptığının haritasını çıkarttık ve orada bütün operasyonlarımızı gerçekleştirdik.”

‘HİÇBİR BÖLGE BIRAKAMAYACAĞIZ’

Bakan Asilzade, terör örgütü PKK’ya karşı yeni hamlelerini ise şöyle açıkladı:

“Kışın bir defa sahadan çıkmak değil. Kışın sahadayız. Kaç metre kar olursa olsun, sahadayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; inlerine gidip onları bulacağız. Fakat ilkbahardan itibaren Türkiye’nin bilmesini isterim oysa; onların bugüne değin bulundukları tüm alanların tamamının üstünde oturacağız. Bundan Böyle bundan sonradan, bunun bedeli ne olursa olsun, terör örgütüne Türkiye’de hiçbir alan bırakmayacağız” dedi.

Kaynak: DHA

Bu Yazıya Tepki Ver